Johannes Bö megnyerte az olimpia utolsó biatlonversenyét, négy aranyéremmel zárt a norvég. Ő Peking legeredményesebb sportolója.

Előzetesen azt várhattuk, hogy az olimpia két legkiemelkedőbb biatlonosa, Quentin Fillon Maillet és Johannes Bö csatáját hozza a 15 kilométeres tömegrajtos verseny, végül ez azonban mindössze a második lövészetig tartott. A kiváló sífutó Bö ezúttal jól is lőtt, ez pedig olyan kombináció volt, ami verhetetlenné tette a norvégot.

Bö az utolsó lövészetre 25 másodperces előnnyel érkezett, az utolsó két lövését azonban elrontotta, így Maillet előtt ott volt az esély, hogy pekingi harmadik aranyát, összességében a hatodik érmét megszerezze. A francia azonban az utolsó lövészeténél három alkalommal hibázott, így végül a dobogóról is lecsúszott, negyedik lett.

Bö végül magabiztosan, 40 másodperces előnnyel nyert, a negyedik olimpiai bajnoki címét szerezte meg Pekingben, öt éremmel zárja a 2022-es téli olimpiát, így már összesen nyolc érme van az olimpiákon.

Ez is érdekelhet:

Csoda a jégen, Eddie, a sas és a Herminator legendás győzelme – A téli olimpia legjobb sztorijai

Melyik minden idők legszerencsésebb olimpiai aranya? Hogyan győzték le az esélytelen egyetemisták a világ legjobbjait? Miként lett az olimpia hőse a síugró, aki tökutolsó helyen végzett? Az összeállításunkból kiderül.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában