Könyörtelen volt a Lakers legendájával az új király.

Earvin Magic Johnson egyértelműen minden idők egyik legnagyobb kosarasa volt, de neki sem ment mindig minden simán. A Los Angeles Lakers aranykorszaka (lásd még: Showtime) után HIV-fertőzést állapítottak meg nála, ami fenekestül felforgatta az addigi életét.

Egy időre visszavonult a játéktól a kezelések érdekében, és hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs életveszélyben. Akkoriban még az orvosok sem tudtak sok mindent a betegségről, nem beszélve az átlagemberekről, akik végképp nem tudták, hogyan reagáljanak rá. De Johnson végül visszatért, részt vett az 1992-es barcelonai olimpián, majd néhány év kihagyás után 1996-ban a Lakersbe is visszatért. Erről az időszakról (is) mesélt a Jimmy Kimmel Live! műsorban:

Johnson a visszatérése után hamar belefutott a Lakersszel a Chicago Bullsba. Szó szerint. Talán néhány biztató szóra számított, vagy valami hasonló gesztusra az egykori barcelonai csapattársától, Jordan azonban kompetitív volt, mint mindig.

És kompetitív volt a Bulls is: Johnsonnal szembejött a valóság a modern kosárlabda legjobb csapata képében.

„Megmutatták, mi a különbség egy bajnokcsapat és egy playoff-csapat közt – emlékezett Kimmel műsorában. – Nagyon keményen játszottak ellenem. Erőteljesen, lökdösve. Durvák voltak velem, ez nem kérdés.”

„A meccs után Michael félrehívott – nem hiszem, hogy erről valaha is beszéltem volna bárkinek. Az öltözők előtt beszéltünk; azt mondta: 'Earvin, jegyezd meg, amit mondok. Most nem Kareem Abdul-Jabbarral és nem James Worthy-vel játszol.

Senki sincs már a Lakersben azokból a srácokból, akikkel a showtime idején játszottál. Szóval ne feledd, talán át kellene gondolnod a visszavonulásodat.”

Ezért vagy sem, de később – miután a Lakers kiesett a playoff első körében – Magic Johnson rövid hezitálás után valóban végleg visszavonult.

(Forrás: Marca, borítókép: GettyImages)

Ez is érdekelhet:

Hogyan változtatta meg a kosárlabdát egy átlagos srác?

Akinek köszönhetően az átlagos testalkatú srácok is elhitték, hogy nem feltétlen kell szuperatlétának lenni az NBA-ben.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában