Az év futballistájának választott Robert Lewandowski rengeteget köszönhet Jürgen Kloppnak. A lengyel támadó szerint Klopp mindig a legtöbbet követelte tőle, és emiatt sokat fejlődött.

Lewandowskit az UEFA-nál és a FIFA-nál is az év futballistájának választották tavaly:

A lengyel támadó karrierje elején a Borussia Dortmundban együtt dolgozott Jürgen Klopp-pal, erről az időszakról mesélt most a The Player's Tribune-ben:

„Jürgen nem egy apafigura volt számomra, sokkal inkább a rossz tanár szerepét töltötte be. És ezt a lehető legpozitívabb értelemben mondom. Elmagyarázom. Gondoljatok vissza azokra az időkre, amikor iskolások voltatok. Melyik tanárotokra emlékeztek a leginkább? Nem arra, aki soha nem várt el tőletek semmit. Sokkal inkább arra, aki nyomást gyakorolt rátok, és mindent megtett, hogy kihozza belőletek a maximumot. Az ilyen tanár által jobbak lettetek, igaz?

Számomra ilyen tanár volt Jürgen. Nem akarta, hogy jó legyek, azt akarta, hogy kiválóan teljesítsek. És ezt nem maga miatt, miattam akarta. Rengeteg mindent tanultam tőle. Amikor megérkeztem Dortmundba, gyorsan akartam futballozni, egy érintéssel passzolni. Jürgen megtanított, hogyan lassítsam le a játékomat, ha arra van szükség. Először teljesen ellentétes volt a természetemmel, de aztán elkezdtem rúgni a gólokat.”

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.