A Szövetségi Fellebbviteli Bíróság 15 pontot levont a Juventustól.

Giuseppe Chine, egy olasz focival foglalkozó ügyész a játékostranszferek szabálytalan elszámolása miatt büntetést kért a Juventusra. Chine kilenc pontra büntette volna meg a Juvét,

a Szövetségi Fellebbviteli Bíróság azonban ezt kevésnek tartotta, 15 pontot vont le a torinói csapattól.

Az ügyben összesen nyolc klub (Novara, Genoa, Sampdoria, Empoli, Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli) érintett, de egyedül a Juventus kapott pontlevonást, miután a vád szerint néhány futballista esetében a reálisnál sokkal magasabb árat határoztak meg, azért, hogy a megengedettnél magasabb fizetésük és bónuszuk legyen.

A pontlevonás mellett a Fellebviteli Bíróság egyéb büntetéseket is kiosztott, a korábbi elnök Agnelli kétéves eltiltást kapott, ahogy a korábbi vezérigazgató Arrivabene is. A volt sportigazgatót (aki jelenleg már Angliában, a Tottenhamnél dolgozik) Paraticit két és fél évre tiltották el. Nem úszta meg Nedved sem, a Juve korábbi futballistája alelnök volt a klubnál, őt nyolc holnapra tiltották el. Összesen egyébként 52 klubvezető kapott valamiféle büntetést a La Gazetta szerint.

Novemberben a Juventus teljes vezetősége lemondott, miután a torinói ügyészség által kezdeményezett (Prisma nevű) nyomozás egyik vádja a piac manipulálása és hamis könyvelés volt.

A 15 pont levonásával a Juventus a harmadik helyről egészen a 11. pozícióig csúszik vissza a Serie A-ban.

A jelenlegi vezetőség bejelentette, hogy fellebbezni fog a döntés ellen.

Botrány a Juventusnál, lemondott a teljes vezetőség

Lemondott a Juventus teljes vezetősége, lehetséges, hogy ezzel csak elindult a lavina, de nem ért véget.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában