Az utolsó öt vb-selejtezős meccséből csak egyet tudott megnyerni Olaszország, így az Európa-bajnoknak pótselejtezőt kell játszania a vb-indulásért.

Svájc és Olaszország döntetlent játszott pénteken, de így is az olaszok voltak a csoport favoritjai, az Európa-bajnoknak nyernie kellett volna az északírek ellen, és ebben az esetben Svájcnak nagyarányú győzelemre lett volna szüksége Bulgária ellen. Svájc hozta a kötelezőt, hazai pályán legyőzte 4–0-ra a bolgárokat, de végül az is elég lett volna, ha egyetlen góllal nyernek a svájciak. Az olaszok ugyanis ismét ikszeltek, 0–0-át játszottak az északírek otthonában, és így Svájc két pont előnnyel megnyerte a csoportot.

A svájciak tehát egyenes ágon kijutottak a világbajnokságra, míg Olaszországnak pótselejtezőt kell játszania a vb-szereplését

A meccset követően az olasz szövetségi kapitány, Roberto Mancini arról beszélt, hogy jelenleg a kapu előtt van a legnagyobb gondja a csapatnak, ugyanakkor úgy gondolja, az olasz válogatott képes megnyerni a világbajnokságot.

Jelenleg szenvedünk, nem tudunk gólokat rúgni, annak ellenére sem, hogy a meccseket domináljuk. Most ez ellen nem tudunk semmit se tenni, márciusban jön a pótselejtező, ott kell jól teljesítenünk. Felkészülünk a pótselejtezőre, amit sikerrel veszünk, majd remélhetőleg képesek leszünk megnyerni a világbajnokságot.

A magyar válogatott a vb-n biztosan nem lesz ott, de egy bravúrgyőzelemmel zárta a selejtezőt:

Bravúr az utolsó fordulóban, a magyar válogatott legyőzte Lengyelországot

Tétje már nem volt az utolsó vb-selejtezőnek, de sikerült jól zárnia a sorozatot Marco Rossi csapatának.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A világ egyik legjobb bokszolója megfenyegette Lionel Messit, mert szerinte tiszteletlen volt az argentin