Két címmeccsel indítja az évet a UFC

Jön a UFC 220-as számozott gálája, amiért érdemes lesz korán kelni/nem lefeküdni vasárnap hajnalban.

Mert két vb-meccset is rendeznek a bostoni gálán, ráadásul az egyik a királykategória, a nehézsúly.

Ahol a bajnok Stipe Miocic próbálja megtartani az övét Francis Ngannou ellen. A kameruni Ngannou a UFC egyik legnagyobb szenzációja jelenleg, hat meccse volt eddig a szervezetnél, mindet idő előtt tudta befejezni. Néhány hete Overeemet ütötte úgy ki, hogy a UFC-nél az év KO-jának választották ezt a horgot.


A 31 éves Ngannou néhány éve még hajléktalan volt, aztán elkezdte az MMA-t, ami nagyon hamar megváltoztatta az életét. Azt mondta, ez a meccs sem lesz más, most is KO-val fog nyerni, Miocic maximum két menetig fogja bírni.

Az a Miocic, akinek a pályafutása teljesen másképp épül fel. Az első nyolc UFC-s meccséből kettőt elveszített, azóta viszont ötöt hozott zsinórban KO-val, ebből a legutóbbi négyet az első menetben érte el. Werdum ellen szerezte meg az övet, majd Overeem és Dos Santos ellen is nagyon magabiztos volt. A horvát származású bunyós civilben egyébként tűzoltó, elég egyszerű srác, most is azt mondta, nem érdekli az Ngannou körüli felhajtás, az övvel megy be a ketrecbe, és azzal is jön ki. Érdekesség, hogy a fogadóirodák a kihívót tartják esélyesebbnek, mi viszont azt tippeljük, hogy címvédés lesz.

A másik címmeccs félnehézsúlyban lesz, és természetesen ennek is megvan a sztorija. A bajnok Daniel Cormier, de úgy, hogy az előző alkalommal kikapott a ketrecben. Cormier még Jones ellen ment tavaly nyáron, minden idők talán legjobb MMA-sa KO-zta Cormiert, azután viszont fennakadt a doppingteszten, így az öv visszakerült Daniel Cormierhez. (Jones ügyében még nem döntöttek, nemrég egy hazugságvizsgáló azt mutatta ki, hogy nem hazudott, amikor azt mondta, nem tudja, hogyan került tiltott anyag a szervezetébe.)

Cormieren tehát elég nagy a teher, bizonyítania kell, hogy – ha nincs Jones akkor – a súlycsoport királya. Ellenfele Volkan Oezdemir lesz, akinek egy éve még meccse sem volt a UFC-ben. A svájci azonban brutális gyorsasággal ment át a súlycsoporton, az elmúlt 11 hónapban három jó nevű bunyóst győzött le, kettőt másodpercek alatt.

  • Oezdemier legutóbbi KO-ja:

Ez pedig elég volt ahhoz, hogy esélyt kapjon Cormier ellen. A bajnok szerint a svájci nem elég képzett, egyszerűen nem az ő szintje, szerinte bedarálja Oezdemirt. Aki viszont azt nyilatkozta, nem rajta van a nyomás, és míg Cormiernek öt meneten keresztül kell pörögnie, addig neki elég egy jó ütés, és már ő az új bajnok.

Ez lehet az ő esélye, egy gyors KO, ha viszont nem tudja hamar befejezni, akkor valószínű, hogy a kiváló földharcos Cormier valóban bedarálja. Mi ezt tippeljük.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon