Két kiállítás, három gól, de nem reménytelen a Vidi helyzete a BL-főtábláért
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Vidi pokoli nehéz meccsen került nem annyira távol a Bajnokok Ligája-főtáblától.

A Vidi úgy futhatott neki a meccsnek, hogy az eddigi három BL-selejtezőkör hat meccsén veretlen tudott maradni, ráadásul ez az AEK sem tűnt egy verhetetlen csapatnak. Bőven élt a székesfehérváriak reménye még a találkozó 23. percéig is, aztán jött ugyanis Huszti Szabolcs szabálytalansága, amiért a Gianluca Rocchi játékvezető talán kissé túlzó, de azért nem teljesen jogtalan piros lapot adott:

Szerinted?

Jogos volt Huszti kiállítása?

Eddig a pillanatig a Vidi teljesen partnere volt a görögöknek, ezek után az AEK természetesen kihasználta az emberelőnyt és előbb az irányítást vette át, majd 12 perccel a kiállítás után a vezetést is – Klonaridis egy kapusról kipattanó labdát lőtt a kapuba (0–1):

A Vidi persze ment előre, Fiola még ziccert is hibázott, de az eseménydús első félidő ennyivel zárult.

Rögtön a második félidő legelején aztán megleptek minket a görögök, Bakaszetasz egy remek csel után 16 méterről lőtte rá, a labda pedig megpattanva jutott a kapuba a 49. percben (0–2):

A gólszerző nem sokáig örülhetett, négy perccel később ugyanis kiállították, ráadásul pont azért, amiért Husztit is – legalább következetes a játékvezető.

Ez pedig éppen elég lökést adott az eddig sem alárendelt szerepben játszó Vidinek, ami hamar le is dolgozott egyet kétgólos hátrányából, mellesleg nem érdemtelenül – Lazovic ment el egy AEK-védő mellett, majd bombázott a kapuba a 68. percben (1–2):

A székesfehérváriak átvették az irányítást sorra dolgozták ki a helyzeteiket, de újabb gól már nem esett egyik oldalon sem.

Pontosan olyan tökösen kell akkor is játszani, mint a Vidi, ha ember- és gólhátrányban játszik egy csapat. Azért arra kíváncsiak vagyunk, mi lett volna a meccs vége, ha végig azonos számú játékos van a pályán mindkét oldalon.

Bajnokok Ligája, playoffkör, 1. meccs

MOL Vidi–AEK Athén 1–2 (0–1)

(Fotó: MTI)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.