Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Két magyar érmet, egy ezüstöt és egy bronzot jósol a jövő pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpián az egyik amerikai sportadat-elemző cég, írja az MTI.

Mindkét dobogós helyre a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál számíthatunk: 500 méteren várhatóan Liu Shaolin Sándor lesz második, míg testvére, Liu Shaoang 1000 méteren végez harmadikként. Ez egyébként azt jelentené, hogy az éremtáblázaton 23. lesz Magyarország.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang

A téli olimpiák történetében a magyarok eddig összesen hat érmet szereztek. Az 1948-as St. Moritz-i játékokon a Kékesy Andrea, Király Ede műkorcsolya-páros, valamint 1980-ban Lake Placidben a Regőczi Krisztina, Sallay András jégtánckettős lett ezüstérmes. Az 1932-es Lake Placid-i és az 1936-os Garmisch-Partenkirchen-i játékokon a Rotter Emilia, Szollás László műkorcsolya-páros, míg az 1952-es Oslói és az 1956-os Cortina d'Ampezzo-i olimpián a Nagy László, Nagy Marianna műkorcsolya-páros szerzett bronzérmet.

Az amerikai cég jóslata szerint egyébként a németek fogják uralni a téli olimpiát, az éremtáblázat második helyén Norvégia, a harmadikon az USA fog végezni.

A pjongcsangi téli olimpiát február 9. és 25. között rendezik, vagyis még kilenc nap és rajtol a 23. téli olimpia.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.