Kínosan gyenge ebben a szezonban a Barcelona, de még így is vezeti a ligát, mert a Real Madrid nagyon kikapott.

Helyenként nézhetetlen a Barcelona támadójátéka, nagyjából semmi ötletet nem lehet felfedezni, hátul meg az NB III-ban is körberöhögnék őket: a Girona utána a Leganés is kettőt rúgott a katalánoknak, akik most csak egyet hoztak össze.

A Leganés tök utolsó volt, öt forduló után egy ponttal állt, ráadásul Coutinho révén vezetést is szerzett a Barca.

Mégis kikapott, mert a védelme egy kabaré. Piqué remekül megreformálta a Davis-kupát, ám eközben egy használhatatlan, lassú, hibát hibára halmozó szerencsétlenkedés lett belőle. De talán még ezt is elbírná a spanyol címvédő, ha elöl nem veszett volna el valahol minden koncepció.

Kétszer is megfutották a lassú védelmet. Előbb Sergi Roberto oldalán:

Majd egy perc múlva Piquét:

Ez utóbbi egy kabaré volt, "ezt tedd el Dávid egy humorosba" kategória. Persze az egész csapat az, Ernesto Valverde pedig, bár bajnokságot nyert, nem Barcelona szintű edző. Gyáva, unalmas, ötlettelen focit képes csak játszatni csapatával.

Egyetlen apró vigasz lehet a szánalmasan teljesítő Barcelona drukkereinek: hogy a Realt meg hülyére verte a Sevilla. Már bő negyedóra után vezetést szereztek a hazaiak, a Madrid védelme sem állt a helyzet magaslatán.

André Silva aztán öt perccel később is betalált.

És még mindig az első félidő, Ben Yedder bevitte a végső döfést:

Talán az zavarhatta meg a Realt, hogy pirosban játszott, amiben a hazaiak szoktak, összekuszálódtak a dolgok a sevillai nevelési Sergio Ramos fejében, aki a védelem vezére.

Leganés–Barcelona 2–1
Sevilla–Real Madrid 3–0

(Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nem jutott elődöntőbe a férfi vízilabda-válogatott a hazai vb-n