A teljes spanyol sajtó arról ír, hogy izzik a levegő a Barcelona vezetői között. A hónapok óta tartó kaotikus állapotok és feszültség most kezd kicsúcsosodni. De még messze a vége.

A Mundo, a Sport, a Cope és a CatRadio is azt írja, háborús övezetté alakult a Barcelona. Kedden videokonferenciás ülést tartott az elnökség, és a lapok szerint a megbeszélés minimum feszült légkörben zajlott. Olyannyira, hogy mára már 'Barcagate' néven emlegetik az eseményt.

Először annyi szivárgott ki, hogy

Bartomeu elnök kijelentette, hogy négy Igazgatótanácsi taggal nincs megelégedve, felszólította őket a lemondásra

– mivel ő nem rúghatja ki őket.

  • Emili Rousaud, negyedik alelnök;
  • Enrique Tombas, pénztáros;
  • Silvio Elías, a 'B'-csapatért felelős igazgató;
  • Josep Pont, a kereskedelmi terület igazgatója.

Az csak kicsit később derült ki, miért.

Ezek a vezetőségi tagok idén nyáron előrehozott választásokkal tervezték eltávolítani Bartomeut,

aki ugye már több botrányos helyzetbe is belekerült, például azzal, hogy felbérelt egy céget, hogy járassa le a klub legendáit és az ellenfeleit.

Olyan vádak kerültek elő, amibe könnyen belebukhat a Barcelona elnöke

A Cadena Ser egy egészen elképesztő hírrel jött ki, ami ha igaz, hatalmas botrány lesz belőle Barcelonában. Fejek hullhatnak.

Emili Rousaud egyébként januárban lett kinevezve, nem titkolt cél volt az is vele kapcsolatban, hogy ő indulna elnöknek és venné át Bartomeu örökségét. Ő most nyilatkozott a kedden megjelenő hírekkel kapcsolatban, és megerősítette azokat, tehát az elnök valóban a vezetőség átszervezésén munkálkodik.

“Bartomeu felhívott és azt mondta, hogy alakítani akar a vezetőség összetételén. Gondja van néhány emberrel, köztük velem is. Azt mondta, hogy volt néhány olyan kiszivárgott információ, amely zavarta a játékosokat, illetve gondja van azzal is, hogy megkérdőjelezem legfelső vezetés munkáját.

Én elmondtam neki, hogy egyik nyilatkozatokban sem kritizáltam a játékosokat a sajtónak, és arra kértem, várjuk meg ezzel a lépéssel a járványhelyzet végét, mert az ilyen dolgokat szemtől szembe kéne megbeszélni. Nincs rendjén az, hogy telefonon, előzetes megbeszélés nélkül lépjünk meg ilyet.

Izgalmas lett volna a Barcelona elnökének lenni, de látni kell, hogy a feltételek megfelelőek-e mindehhez. Amennyiben nem élvezed eléggé a vezetőség támogatását, illetve nincs megfelelő hitelességed, úgy nincs sok értelme a jelölésnek.”

A puccskísérlet tehát kudarcba fulladt, Bartomeu nem is habozott a bosszúval, lemondásra szólította fel őket, erre viszont addig nem hajlandóak az érintettek, amíg nem tisztázódik a kérdéses ügy, illetve amíg le nem zárul a költségvetési év.

Állítólag eközben Bartomeu már meg is találta azokat az embereket, akik a távozó elnökségi tagok helyét átveszik majd.

Egészen szürreális, hogy az FC Barcelonánál milyen erős a hozzánemértés

Lassan két éve teljesen nyilvánvaló, hogy dilettánsok vezetik a világ egyik legnagyobb és legjobb futballcsapatát.

(Forrás: BlaugranaZóna, cruyffista.hu)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Guardiola lerombolta játékosa önbizalmát, de most bocsánatot kért

Kezd elfogyni a La Liga meglepetéscsapata

További cikkeink a témában