A Cadena Ser egy egészen elképesztő hírrel jött ki, ami ha igaz, hatalmas botrány lesz belőle Barcelonában. Fejek hullhatnak.

Azzal állt elő a Cadena Ser, hogy a Barcelona egy olyan céggel dolgozik együtt, amely azon ügyködik, hogy pozitív tartalmat terjesszen a közösségi médiában annak érdekében, hogy védjék Josep Maria Bartomeu elnök hírnevét, pozitívabb képet fessenek róla.

barcacentre on Twitter

Barcelona are working with a company that spreads positive messages about the board on social media in order to protect President Bartomeu's reputation at the club.

Ez önmagában csak kínos és eléggé észak-koreai, kínai megoldás, igazi politikusi attitűdre utal, de nem feltétlenül botrányos, inkább röhejes, azonban nem csak ezt állítják. Azt is mondja a Cadena, hogy ez az I3 nevű társaság

több kamufiókot is létrehozott a közösségi médiában, hogy Bartomeu reputációjának javítása mellett negatív véleményeket, álhíreket írjon Guardioláról, Víctor Fontról, Joan Laportáról, Agustí Beneditóról, sőt, Messiről és feleségéről, Antonelláról, Xaviról, Piquéről és Puyolról.

barcacentre on Twitter

The company has also created social media accounts to create a state of opinion against Guardiola, Víctor Font, Messi and his wife, Xavi, Puyol, etc.

álhírek, negatív cikkek

Egyelőre erős összeesküvés-elmélet szag lengi körül a sztorit, noha a Cadena Ser nem egy megbízhatatlan forrás, azonban meglehetősen érthetetlen, mi érdeke lenne Bartomeunak Messi ellen kampányolni. Laporta, Benedito és Font egyértelmű, ők a következő elnökválasztáson Bartomeu embere ellen indulhatnak, tehát ellenfelek, Xavi pedig Font edzőjelöltje. Guardiola és Puyol is sokszor utaltak arra, hogy a jelenlegi vezetés nem a legjobb, érdemes tehát gyengíteni a pozíciójukat, rontani a megítélésüket.

Ha mégis kiderül, hogy ez igaz, az zavarba ejtő és igen kompromittáló lenne a katalán vezetőknek, és ebben az esetben nem zárható ki egy előrehozott választás sem.

Update: a Barcelona már cáfolt is mindent.

FC Barcelona on Twitter

FC Barcelona statement ? https://t.co/u3Vsb8HcSG

Lassan történelmi mélypontra süllyed a Barcelona vezetői szinten:

(Fotó: Robert Marquardt/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Akkora hóban futballoztak, hogy a gólöröm hóangyal-készítés lett

Tűpontos repülő térdrúgás után jött 2024 leglátványosabb KO-ja

További cikkeink a témában