Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azonnali hatállyal elküldte vezetőedzőjét, Carlos Ortegát a legjobb magyar kézilabdacsapat, a Veszprém. Ideiglenesen az eddigi másodedző, Xavier Sabaté Caviedes veszi át a csapat irányítását, de meglepő lenne, ha maradna.

A Bajnokok Ligája első fordulójában a Veszprém szerencsétlen, és kissé elhülyéskedett utolsó perc után csak döntetlent ért el a Wisla Plock csarnokában. Az Origo értesülése szerint a csapat elnöke, Fonyó Károly már meccs után közölte Ortegával, hogy részükről vége a közös munkának.

Az tény, hogy a csapat nem játszott jól, és láthatóan motivációs problémák is akadtak, de az is tény, hogy ez volt az első komolyabb tétmeccs a szezonban, tehát szakmai okokat nehéz Ortega ellen felhozni. A nem hivatalos klubvilágbajnokság, a Super Globe döntőjébe is bejutottak, ám ott kikaptak Nagy Laciék, de azért az nem akkora csalódás. Mi arra gyanakszunk, hogy személyes okok lehetnek a háttérben, talán megromlott a viszonya néhány játékossal. Semmi más nem indokolja, hogy a szezon legelején elküldjenek egy ilyen kvalitású edzőt.

És hogy ilyenkor hogy találnak megfelelő utódot?! Hogyan csiszolódik össze edző és csapata, hogy ebből BL-döntő legyen ismét? Sőt, nem titkolt cél, hogy ezzel a kerettel BL-t akar nyerni a Veszprém. Kivel?

A spanyol edző 2012 óta irányítja a Veszprémet, azóta minden létező magyar címet megnyert a csapattal,
három bajnoki címet, három magyar kupát, két magyar Szuperkupát, és egy SEHA-liga trófeát nyert, emellett 2014-ben BL Final Fourba, 2015-ben pedig a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutott, ahol a Barcelonától kapott ki.

Egy kis foci jöhet? A Bajnokok Ligáját vagy az Európa-ligát nézed? Fogadsz is?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.