Kívülről minden tökéletes, de a munka nulla a Puskás Akadémia korábbi edzője szerint
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Radoki János elmondta, mit tapasztalt a Puskás Akadémiánál eltöltött rövid megbízása alatt.

Radokit december végén szerződtette a Puskás Akadémia, áprilisban küldték el. Most az Indexnek beszélt a tapasztalatairól a korábban a német másodosztályban is edzősködő Radoki.

Szerinte a Puskásnál a körítés, a pályák, a stadion hibátlan, de a munkához való hozzáállás, a játékosok szemlélete már közel sem.

A következőket mondta:

  • A fejelést akarta gyakoroltatni az egyik játékosával, akinek minden képessége meg volt, hogy hatékonyan fejeljen, mégsem tette. A módszerével láthatóan előrelépett a játékosa. Meglepődött, hogy korábban miért nem fejlesztették a futballistát ezen a téren.
  • A játékosok a meccsek után pizzát ettek, nem értette, miért, azt hitte, valamit ünnepelnek, később kiderült, hogy ez a szokás a csapatnál.
  • Az étkezés mellett az erősítésben is komoly hiányosságai vannak a magyar futballnak. Sokan még mindig meglepődnek, hogy edzeni kell. Nem tud azonosulni azzal, hogy azért edzenek lazábban, hogy hétvégén frissebbek legyenek a meccsen.
  • A csapatnál egyáltalán nem volt scouthálózat.
  • A Haladás ellen az egyik játékos számára személyre szabott videót készítettek, hogy mit várnak el tőle. A játékos bólogatott, azt mondta, érti a feladatát. Jött a meccs, és semmit sem látott abból, amit kért. Majd megkérdezte a futballistát, mi az oka ennek, azt válaszolta: elfelejtette.
  • Olyan védelmi hibákat látott, ami a német harmadosztályban is elképzelhetetlen.

Nyilatkozta az Indexnek Radoki, akinek elmondása szerint voltak ajánlatai, de egyelőre még nem kapott újabb edzői munkát.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

(Fotó: PAFC/Flickr)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.