A Liverpool menedzsere nem először célozgat arra, hogy számára kissé rejtélyes, hogyan fér bele az FFP-be az MU, a Chelsea, de főleg a Manchester City féktelen költekezése. De ők más utat járnak.

Még a Norwich City elleni bajnoki nyitómeccs előtt válaszolt a kérdésekre, elég alaposan.

„A pozíciómból adódóan nem ítélhetem el azt, amit más klubok csinálnak. Én azért imádom igazán a focit, mert nem mindig az számít, hol vannak a legjobb játékosok. Egy futballmeccsen mindig megvan az esélyed nyerni.”

Szerinte nem mindig az erősebb keretű csapat nyer.

„Nagyon sokszor előfordult, hogy jobb játékosokkal álltunk fel, mint az ellenfél, és mégis vereséget szenvedtünk. Ha esetleg egy olyan csapattal nézünk farkasszemet, amelyben a mieinknél jobb játékosok fociznak – hogy teljesen őszinte legyek, ezt nem tudom elképzelni, de ha mégis ilyen előfordul –, még akkor is meg van az esélyünk nyerni.”

Megemlítette Harry Kane-t is, hogy ha valóban a Manchester Citybe megy az angol csatár, akkor nem fog gyengülni Guardiola csapata. Klopp szerint ez az egész elég hihetetlen. A City tavaly megnyerte a bajnokságot, de tudja, hogy nyilvánvalóan nem ez volt az elsődleges célkitűzésük.

„Ami számukra lehetséges, az számunkra nem. Ez nem egy kritika a részemről, csak nem pontosan értem, hogyan képesek erre. De láthatóan képesek.”

„Én nem olyan vagyok, aki azt mondja, nekem ez kell, nekem az kell. Az én feladatom az, hogy a meglévő játékosainkkal dolgozzak, és ennek minden másodpercét élvezem is. A futballban különböző utakon lehet járni, mi pedig így próbájuk meg megnyerni a Premier League-et. 

A mi klubunk nem hasonlítható össze azokkal, amelyek korlátok nélkül működnek. Nekünk megvannak a magunk korlátai, de ezzel együtt is sikeresek voltunk az elmúlt években. Szóval újra megpróbálunk nyerni, és nem keresünk kifogásokat.”

Azt mondta, ha nem nyernek meg egy meccset, az nem azért lesz, mert valakit nem tudtak szerződtetni, ők a saját erőforrásaikat szeretnék felhasználni. Ezek pedig a következők:

„A szenvedély, a jó módszer, az elhivatottság és a világos terv. Ez a mi futballunk. Lássuk tehát, melyik a helyes út. Mi nem költhetünk el olyan pénzeket, amik nem állnak rendelkezésünkre, míg mások talán igen.”

Ezt később konkretizálta is:

„Azt a pénzt költhetjük csak el, amit megkeresünk, mindig is így működtünk. Konatét is így tudtuk megvásárolni. A City, a Chelsea és a United pénzügyi erején nem lepődök meg.”

Ezekről beszél Klopp:

Mindenesetre simán hozták az első meccsüket a vörösök:

(via PoolBarátok; fotó: Shaun Botterill/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Simán védett címet mindkét UFC-bajnok