Olyan nagy baj nem lehet a magyar focival, ha még az utolsó előtti is egy szlovák kapitányt tud a kispadra ültetni.

A bajnokság 11., tehát még kieső helyen álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás a korábbi szlovák szövetségi kapitányt, Michal Hippet nevezte ki vezetőedzőnek.

Tóth Miklós ügyvezető igazgató a haladas.hu-nak nyilatkozott az új trénerről:

Csupa jót hallottunk róla, így a bajnokság végéig, 2018. június 30-ig írta alá szerződését. Hipp többször is látta játszani csapatunkat, tudta, mit vállal. Egyetlen elvárást fogalmaztunk meg vele szemben: bent kell tartania a Haladást az első osztályban. A téli szünetben biztosan lesznek változások a játékoskeretben, több futballistától elköszönünk, és lesznek érkezők is.

Hipp egyik segítője a korábbi ferencvárosi futballista, Pinte Attila, a másik Desits Szilárd lesz.

A szakember sokáig csak másodedzőként dolgozott, a szlovák válogatottnál előbb 2003 és 2006 között Dusan Galis, majd 2008 és 2012 között Vladimír Weiss munkáját segítette, utóbbival együtt sokat tett azért, hogy az Artmedia Petrzalka 2005–2006-ban bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Weiss menesztését követően 2012 áprilisában Stanislav Grigával együtt szövetségi kapitánynak nevezték ki, bő egy év múlva viszont menesztették.

A Hali Mészöly Gézával kezdte a szezont, aztán mivel rosszul ment, elzavarták, a helyét augusztus végén ideiglenes megbízással Pacsi Bálint vette át, aki tovább folytatta az eredménytelenséget.

(Fotó: haladas.hu)

És ezt olvastad már?
51 éves korában meghalt Csollány Szilveszter