Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tudod-e, mi a közös Lindsey Vonn amerikai síelőben, Alekszandr Ovecskin orosz jégkorongozóban és Szabó Milán Gábor magyar sífutóban? Az, hogy élsportolók, valószínűleg mindenkinek megvan, és ha figyelemmel követed a sporteseményeket, akkor azt is tudod, hogy mindhárman ott lesznek a február 7-én kezdődő téli olimpián, Szocsiban, arra viszont valószínűleg nem is gondoltál, hogy mindhármuknak van egy titkos támogatója, akik nélkül téli olimpia sem lenne.

Érdekesen hangzik? Akkor most figyelj, mert az egész titkos összeesküvést egy multinacionális vállalat, a Procter & Gamble (Gillette, Old Spice, Duracell, Pampers...) leplezte le. Az olimpia kiemelt támogatójaként van némi rálátásuk a dolgokra, és elegük lett a titkolózásból: közvetlenül az olimpiai megnyitó előtt a Városligeti Műjégpályára hívták össze a sajtót, hogy egy rendhagyó fotókiállítással egybekötött sajtótájékoztatón lerántsák a leplet a téli olimpia titkos támogatóiról: az anyukákról.

A P&G-nek nem ez az első ilyen akciója: már 2010-ben, a vancouveri téli olimpián is volt "Köszi Anyu!" kampány, 2012-ben, Londonban pedig a programnak köszönhetően már magyar sportolók, Cseh Laci és Kapás Boglárka anyukája is a helyszínen szurkolhatta végig a versenyeket. A két évvel ezelőtti kampányhoz forgatott Best job című kisfilm Emmy-díjat is nyert, amelynek a Szocsi téli olimpiára aktualizált, Pick them back up – hogy soha ne adjuk fel című utódját egy hónappal ezelőtt mutatták be.

Hogy milyen érzés egy élsportoló szüleinek lenni? A rendezvényre meghívott két korábbi olimpikonunk, Szabó Szilvia és Engi Klára, valamint Szuper Levente szavai alapján közel sem a legjobb, inkább az egyik legnehezebb meló a világon: a sérülések miatti folyamatos aggodalom, hajnali kelés, rengeteg önfeláldozás (bár nem került szóba, de Levente esetében talán a horror kifejezés is helytálló lenne) – ez az ára annak, hogy olyan sportolót neveljenek, akire egy egész ország büszke lehet.

Olyat, mint Szabó Milán Gábor, aki sportkarrierjéért duplán hálás lehet édesanyjának, hiszen Szabóné Prisztás Marianna nem csak anyaként, de edzőként is segítette őt abban, hogy eljuthasson az olimpiára. Ezt a különleges kapcsolatot mutatja be a pénteken, a Műjégpálya főépületében megnyílt fotókiállítás, amely az egész olimpia ideje alatt szabadon látogatható. Szerintünk ha van egy kis időd, mindenképpen érdemes beugrani és nézelődni egy kicsit, de ha mégsem jutnál el a Műjégre a következő két hétben, akkor most megmutatjuk, mit hagysz ki.

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.