Valószínűleg Kepa Arrizabalaga a Chelsea történetének egyik legnagyobb melléfogása, a spanyolt a legdrágább kapusként igazolták, ehhez képest övé a liga egyik leghitványabb statisztikája. Lampard még védi, de vélhetően csak kifelé.

Kepát 2018 nyarán 80 millió euróért igazolta le a londoni együttes, most olyan 28 millióra becsüli az árát a Transfermarkt.  Ez óriási bukás, de logikus, mert a spanyol kegyetlenül sok hibával véd, teljesen elkerülhető gólokat kap, és ő szedte be a legtöbb gólt a tizenhatoson kívülről – 19-et.

„Nagyon elégedett vagyok Kepával” – nyilatkozata Lampard, ám Gary Neville szerint ez külvilágnak szól, egyébként rohadtul elege van a menedzsernek a kapus bénázásaiból.

„Nem hiszem, hogy Lampard elégedett Kepával, de megértem, hogy az edző védeni próbálja a kapusát. Ki kell állnod a játékosaidért a nyilvánosság előtt, de ettől függetlenül egy elkerülhető gólt kapott. Rengetegszer kapitulált a büntetőterületen kívülről az előző idényben, és most egy újabbat kapott, amire ráfizethet. Ha nincs klasszis kapusod, nem fogod megnyerni a bajnokságot” – mondta Gary Neville a Monday Night Footballban.

„Túl sokat hibázik. Túl sok olyan gólt kap, amelynél háríthatna is: 19-szer találtak be a tizenhatoson kívülről leadott lövésből, ami rendkívül szomorú egy 80 millió eurós játékos esetében.”

Neville felhozta példának a Liverpoolt, ahol Loris Karius és Simon Mignolet idején 50 gólt kaptak egy idény alatt, de amint megérkezett Alisson, megoldódott minden és bajnokok is lettek. A Citynek dettó ez a helyzet, Bravo mindenhonnan gólt kapott, Éderson érkezése után szintet léptek.

„Ez egy komoly figyelmeztetés. Frank tudja ezt, játszott Bajnokok Ligája-győztes csapatban, így tudja, mire van szüksége.

Nem szereti őt, ki akarja tenni és új kapust hozni a helyére, mert tudja, kirúghatják, hogyha az elkövetkezendő 2-3 évben nem nyeri meg a bajnokságot.

Elköltött már 200 millió fontot, tehát meg tudja csinálni. Guardiola, Klopp és Sir Alex Ferguson is megcsinálta.”

A Rennes kapusa, Edouard Mendy fogja átvenni Kepa helyét a Chelsea kapujában, bármelyik pillanatban bejelenthetik.

Ha már Chelsea, Timo Werner debütált az angol bajnokságban, és elmondta, milyen érzés a Premier League-ben focizni:

(Fotó: Chris Lee - Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az ellenfél kapusa: Haaland nem ember