Azt mondja, Joan Laporta, hogy már korábban ki akarta nevezni Xavit.

A Barcelona elnöke túlságosan is tisztelte a klub korábbi játékoslegendáját, Ronald Koemant, aki így – noha edzőként abszolút középszerű – kapott még egy esélyt. Ez viszont azt jelentette, hogy később érkezhetett Xavi, és később indult el a csapat és a játék minőségének emelkedése.

„Az elmúlt idény végén kétségeim voltak Koemannal kapcsolatban, és ezt tudattam is vele. Ő folytatni akarta, és mivel egy gazdasági és sportkörnyezetben voltunk, tiszteletből adtam neki még egy lehetőséget. Egy kis idő elteltével azonban láttam azokat a problémákat, amiket korábban nem vettem észre. Tiszteltem őt és a Király-kupát is megnyertük, ezért maradhatott még egy ideig. Ezt követően azonban nem kellett sok, hogy meghozzam a fájó döntést”

– írta meg a Mundo Deportivo Laporta szavait, aki azt is elmondta, ő már régebben ki akarta nevezni Xavit.

„Egyértelmű, hogy már korábban megtettem volna... Hallgatnom kellett volna a megérzéseimre, de ezt nem mindig teheti meg az ember. Számtalan dolgot figyelembe vettem, és a végén megfelelő döntést hoztam, elvégre a csapat jobb lett”

– mondta a Barcelona elnöke, ám ez ellentmond az akkori híreknek, amik arról szóltak, Laporta nem igazán bízik még Xaviban, elsőkörben a B-csapatot akarta rábízni, hogy legyen tapasztalata.

„Xavi ismeri, szereti, tiszteli a klubot és annak döntéseit. Tiszta elképzelése van arról, hogyan kell játszania és dolgoznia a csapatnak. Nagyon örülök, hogy még éveken át ő irányíthatja a Barcelonát, egészen biztos vagyok benne, hogy még sok élményt nyújt majd nekünk a jövőben.”

Azt mondta, Xavi teljesen megváltoztatta a focisták mentalitását, ami meg is látszik a csapat játékán. És az eredményein is, elvégre Xavival csak egyszer veszített a Barca a La Ligában, még decemberben, és már a harmadik helyen áll a katalán együttes.

(Fotó: Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megnyomta a pánikvásárlás gombot a Manchester United