Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az évszázad mérkőzésének állít emléket a Neopaint a TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013 program keretein belül. Óriási és zseniális.

Az óriásfestmény terve a Neopaint Workstől származik, a témaválasztásnak semmi köze az utóbbi hónapokban elindított futballfejlesztési programokhoz vagy az MLSZ-hez, hiszen az alkotócsoport már nagyjából két éve eltervezte, hogy valamilyen formában megjeleníteni az Aranycsapatot. Az ország leghíresebb és legeredményesebb focicsapatának nem létezik méltó emlékműve, és az évszázad mérkőzésének titulált londoni angol–magyarnak sem. A Neopaint szerint – a jelenlegi futballellenes hangulat ellenére – erre a legjobb alkalom a mérkőzés 60. évfordulója, amely 2013. november 25-én lesz.

"Sajnos mostani válogatottunknak nem sikerült felnőnie ahhoz a feladathoz, hogy méltóképpen ünnepelje ezt a jeles dátumot, de bízunk benne, hogy a kép megítélése nem az amszterdami (és a bukaresti) vereség alapján fog történni. Igazából ezen nagyon nincs is mit tanakodni (okoskodni), a magyar foci mélyrepülésben van, távol mindentől. De ez nem azt jelenti, hogy a (sport)történelmi eseményekről és azok főszereplőiről ne emlékezhetnénk meg (ha csak néhány pillanatra is), hogy ne tudjunk jó szívvel visszaemlékezni az „aranykorra” függetlenül mindentől, kicsit elfeledve a mostani kudarcokat!" – írja az oldalán a Neopaint csapata.

Az ezer négyzetméteres tűzfalra megálmodott és kivitelezett művet a V. kerületben, a Rumbach Sebestyén utcában tudod élőben is megnézni.

(Forrás: Neopaint)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.