Egy méregdrága ukránról lemaradt az Arsenal, de talán így jobban is járt.

Az Arsenal nem akart belemenni a licitháborúba a feneketlen zsebű Chelsea-vel, nem akart 100 millió eurót fizetni egy tehetséges, de eddig azért túl sokat nem bizonyító ukrán szélsőért, így Mudrik a kékekhez igazolt.

De ettől még kellett egy szélső az Arsenalnak is, így kapóra jött, hogy a Brighton egyik legjobbja, Leandro Trossard összeveszett a menedzserrel. Be is kopogtak érte és egy nap alatt kipörgették a tárgyalásokat, gyorsan megegyeztek a támadóval és a Brightonnal is:

21 millió fontot fizet most az Arsenal a Brightonnak Trossard-ért, de van egy ötmilliós bónusz is a csomagban, 2026 nyaráig írt alá a belga.

Trossard-nak nagy szezonja van, 16 bajnokin 7 gólt rúgott és adott három gólpasszt is, a Brighton egyik legjobbja volt, a vb-n is ott volt a belga válogatottal. Ám utána megromlott a kapcsolata De Zerbi menedzserrel, miközben a csapat továbbra is remekelt, így az lett a döntés, hogy piacra dobják a szélsőként, csatárként, sőt visszavont centerként is bevethető játékost.

A belga tapasztalt, 116 Premier League-meccs van a lábában, jól ismeri a ligát. Talán jobban is jártak vele, mint a fiatal ukránnal, akinek alighanem kell még idő. És spóroltak 76 millió eurót.

Nem hazai játékos ritkán rúg mesterhármast az Anfielden, a Brighton támadójának most sikerült

Olyannyira ritkán, hogy Leandro Trossard a harmadik olyan futballista a Premier League történetében, aki vendégként szerzett három gólt a Liverpool otthonában. 

(Fotó: Justin Setterfield/2022 Getty Images)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában