Georges Leekens harmadik meccsén sem tudott nyerni a válogatottal, de legalább most nem kapott ki a csapat, így a belga edző elégedett.

Fehéroroszország ellen játszott a válogatott felkészülési meccset, a vége 1–1 lett, az eredmény tehát viszonylag tűrhető, de a játék eléggé kilátástalan volt.

Zseniális játékkal ikszeltünk a bombaerős fehéroroszok ellen

Harmadik meccsét sem tudta megnyerni a magyar válogatott Leekens irányítása alatt.

Leekens ennek ellenére továbbra is pozitív:

Odatették magukat a játékosok, küzdöttek és hajtottak. Noha van még sok hiba, amit ki kell javítani, a hozzáállással és a mentalitással maximálisan elégedett vagyok. Abszolút nem vagyok csalódott, mert a csapat nagyon jól reagált arra a helyzetre, hogy két vereség után kellett bizonyítania idegenben.

Mondta az nso-nak, majd így folytatta:

Erős együttes ellen játszottunk, amely a legutóbbi két meccsén kapott gól nélkül győzte le idegenben Azerbajdzsánt és Szlovéniát is. Nagy öröm, hogy Kádár Tamás visszatérése révén jelentősen stabilabbá vált a védelem, a kapott gól ellenére ezúttal nem voltak gondjaink hátul. Szerencsére van egy kiváló kapusunk is, akinek ma rengeteget köszönhetünk, nagyon sokat tett hozzá a csapatjátékhoz. Úgy vélem, két vereség után a döntetlen előrelépés, ráadásul nagyon kevés idő állt a rendelkezésünkre a felkészüléshez.

A meccs legjobbja, Gulácsi Péter azonban már nem volt ennyire optimista:

Túl passzívan játszottunk, főleg a labda ellen, nem nagyon mentünk bele a párharcokba, ennek az eredménye volt, hogy több lehetőségük volt, mint azt előre gondoltuk, Nem lehet hagyni, hogy a szélre simán kijátsszák a labdát, hogy onnan befelé jöjjenek, mögékerülésekkel veszélyeztettek és ezeket nem jól reagáltuk le. Nemzetközi szinten párharcokat kell nyerni, a párharcokba bele kell menni és ezt nem tettük meg.

Mondta az M4 Sportnak, és mi is vele értünk egyet inkább.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés