Az új magyar kapitány nem garantálja a sikert, és szerinte Magyarországon is találni nagyon jó edzőket. Bár egyelőre egyet sem ismer.

Kinevezték az új szövetségi kapitányt, és persze azonnal meg is szólaltatták, ő meg elnyomott pár ilyenkor szokásos közhelyet, de arra kínosan ügyelt, hogy semmi olyat ne ígérjen, amit aztán számon lehet kérni rajta. Sok munkát, de azt azért nyilván bele is teszi, elvégre profi.

„Nem garantálhatom a sikert, de azt igen, hogy keményen fogunk dolgozni. Mindent meg fogunk tenni az Európa-bajnokságra való kijutásért, nagyon várjuk az eredményeket. 

Elegünk van abból, hogy mindig csak a múltról esik szó. Szeretnénk, ha a jelen és a jövő kerülne előtérbe. Nem hiszek a szerencsében, én a kemény munkában hiszek.

Konzultálni fogok a válogatottat novemberben átmenetileg irányító Szélesi Zoltánnal, sokat tanulhatunk azokból a meccsekből. Biztos vagyok benne, hogy Bernd Storck nagyon jó munkát végzett. Most előre kell tekintenünk. Meg kell ismernem Önöket, az országukat, a klubokat, a magyar labdarúgást. Nem akarok harcolni a klubokkal, együtt akarok működni velük. Sőt, azokkal is, amelyekben magyar futballisták játszanak külföldön.”

„Nem hozok ide tíz belga edzőt. Profikra van szükségem, és biztos vagyok abban, hogy Magyarországon is találunk nagyon jó edzőket. Neveket még nem tudok mondani, mert nem ismerem őket személyesen.”

Csányi elnök elárult pár kulisszatitkot is. Na meg kiderült, hogy Leekens veszi át az U21-es válogatott irányítását is.

„Profi szövetségi kapitányt találtunk, a nagy válogatott és az U21-es válogatott számára. Az ő neve garancia arra, hogy professzionális munka fog folyni. A sportigazgatói poszt megszűnik, utánpótlás-szakmai igazgató lesz. Három emberrel tárgyaltunk komolyan, egyedül Leekens úr kapott ajánlatot. Sokan jelentkeztek, 30 névvel van az adatbázisunkban. Közülük ő a legprofibbnak gondolt, mindvégig ő volt az első számú jelöltünk. Herczeg Andrásnál Vági úr érdeklődött, hogy vállalná-e, ha felmerülne. A többi név, ki felmerült a sajtóban Bódog, vagy Rossi is olyan szakember, akik képes lehet betölteni egy ilyen posztot. Nem tudunk ígérni semmit, de a 2020-as Eb-n ott kell lennünk. Több helyre, klubhoz, válogatotthoz is visszahívták. 2020-ig tart a szerződése, a kvalifikációs sorozat végéig, fél éves opcióval.”

(Fotó: MTI / Illyés Tibor)

És ezt olvastad már?
Nem jutott elődöntőbe a férfi vízilabda-válogatott a hazai vb-n