Kellett hozzá jó pár év és sok-sok millió euró, de idén összejött: Bajnokok Ligája-döntős a Paris SG. Ezúttal nem centizte ki, könnyedén nyert.

Thomas Tuchel csavart egyet a csapatán, a felállás és a stratégia is más lett, mint az Atalanta ellen. Bekerült Mbappé Icardi helyett, Sarabiát pedig Di María váltotta, így klasszikus középcsatár nélkül mentek neki a háromvédős lipcsei rendszernek. Amibe meg a másik német szakember, Nagelsmann nyúlt bele, a gyorsabb, atletikusabb Mukiele váltotta Halstenberget.

Tuchel terve bejött, elég hamar szétszedték Neymarék a németek védelmi rendszerét, a brazil ismét középen játszott, amolyan visszavont csatárként osztogatott. De az első gól nem ebből született, és nem is akcióból (Neymar kapufára rúgta a ziccerét), egy fejesből kellett feltörniük Gulácsi kapuját. Marquinhos gyönyörű gólt bólintott.

Utána már akcióból is jött a találat, és ebben sajnos a magyar kapus is benne volt, megzavarta a PSG letámadása. A franciák labdaszerzése után Di María rúgta el Gulácsi mellett a labdát.

A szünetben kettőt cserélt a Leipzig, nem volt mire várni, de egy pár perces fölényen kívül sokra ezzel se mentek. Egyszerűen más szint a PSG, bele is hibázott ismét a német együttes, amit kíméletlenül kihasználtak az elszánt és szervezett franciák. Talán az egész legalacsonyabb játékosa, Bernat fejelte be a megszerzett labda utáni beadást.

A PSG KEK-et már nyert, de BEK-ben, illetve Bajnokok Ligájában korábban még döntőbe se jutott. Most sikerült, és akár francia házidöntőt is rendezhetnek vasárnap, ha a Lyon legyőzi a Bayern Münchent. A PSG idén már megnyerte a francia bajnokságot, a Ligakupát és a Francia Kupát is, a BL tehát a negyedik trófeája lenne a párizsi klubnak.

Bajnokok Ligája, elődöntő

RB Leipzig–Paris SG 0–3

(Fotó: Julian Finney - UEFA/UEFA via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Orosz milliárdok érkezhetnek a Fradihoz

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés