A legnagyobb francia sportnapilap szerint a Real Madrid mellett most már a Barcelona is leigazolná Mbappét.

Újabb fordulatról számolt be a L'Equipe Kylian Mbappé átigazolásával kapcsolatban. A francia támadó szerződése nyáron lejár a Paris Saint-Germainnél, nem hosszabbított, így szabadon igazolhat bárhova. Mbappé Real Madridba igazolása évek óta téma, néhány hete a megbízható forrásnak számító Bild arról számolt be, hogy a játékos és a Real Madrid mindenben megegyezett.

A Bild szerint Mbappé döntött a jövőjéről: mindenben megegyezett a Real Madriddal

A legnagyobb német sportnapilap szerint Kylian Mbappé és a Real Madrid mindenben megegyezett.

Azóta a két csapat lejátszotta a BL-nyolcaddöntős meccsét, Mbappé ugyan kétszer is betalált, de a PSG így is kiesett. A BL-búcsú után rengeteg transzferpletyka jelent meg a párizsi csapattal kapcsolatban, és újra felerősödtek azok a hírek, amelyek szerint a PSG továbbra sem tett le arról, hogy megtartja a játékosát, és még több pénzt ajánl a szerződéshosszabbításért. Úgy tűnt tehát, hogy Mbappé a PSG és a Real közül választhat, most azonban belépett a chatbeszélgetésbe egy harmadik szereplő is.

A L'Equipe szerint ugyanis a Barcelona is komolyan érdeklődik a francia világbajnokért.

Sokáig úgy tűnt, hogy a katalán csapat a nyár másik nagy üzletét akarja összehozni, és a Dortmundból Erling Haaland lehet a Barca sztárigazolása. A legutóbbi pletykák szerint azonban a Barca inkább Mbappé irányába indulna el, mert a klub úgy gondolja, hogy a francia megszerzése gazdasági szempontból kevesebbe kerülne, mint Haalandé.

Ahhoz, hogy a norvég a Barcához igazoljon, a csapatnak előbb ki kellene fizetnie a 75 millió eurós kivásárlási árát a Dortmundnak, ezek után pedig a játékossal és a menedzsmentjével is meg kellene egyeznie Joan Laportáéknak. A L'Equipe szerint a klubnál úgy kalkulálnak, hogy az üzlet összességében (fizetéssel, aláírási és egyéb bónuszokkal, kivásárlási árral) akár 300 millió euróba is kerülhet. Eközben Mbappé esetében a PSG-nek nem kell fizetni, ezért a francia olcsóbb lehet Haalandnál.

Ez egyelőre egy friss pletyka, egyéb konkrétumot nem tudni. Néhány hete állítólag Xavi személyesen találkozott Haalanddal, akkor úgy tűnt, hogy a norvég következő csapata a Barcelona lehet. Az elmúlt időszakban viszont több olyan hír jelent meg, amely arról számolt be, a megegyezés még nem történt meg. Ehhez most meg ugye hozzájött az Mbappé-pletyka is.

Szerinted melyik csapat játékosa lesz Mbappé a következő szezonban?

A PSG kétségbeesetten, rekordfizetéssel próbálja meggyőzni Mbappét, hogy maradjon

Úgy tűnik, az utolsó pillanatokig fog küzdeni a Paris Saint-Germain azért, hogy megtartsa a legnagyobb értékét.

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
Így nézne ki az Aranylabda-győztesek listája Messi és Ronaldo nélkül