2020-ban Robert Lewandowskinak kellett volna megnyernie a legrangosabb egyéni elismerést, az Aranylabdát. Az átadó France Football azonban úgy döntött, hogy a járványhelyzetre való tekintettel nem ítéli oda senkinek az elismerést, ezzel a lengyelt megfosztva a győzelemtől. Lewandowski most az idei esélyekről beszélt.

Tart a válogatott szünet, Robert Lewandowski a lengyel válogatott egyik sajtótájékoztatóján beszélt az idei Aranylabda-esélyekről:

A Bayernnel és egyénileg is kiemelkedő sikereket értem el. Nem hiszem, hogy ennél többet tudnék tenni, leszámítva a válogatottal elért eredményeket. Bebizonyítottam, hogy meg akarom nyeri az Aranylabdát. Óriási elismerés lenne, ha megkapnám, olyan játékosok mellett, mint Messi vagy Ronaldo. Remélem, a szavazást nem fogja befolyásolni a politika, és csak azt fogják figyelembe venni, mi történt az idényben. Vagy az elmúlt két évben. Nem tudom, ezt számításba veszik-e majd

– nyilatkozta a 33 éves csatár.

Lewandowskit tavaly az UEFA és a FIFA is az év játékosának választotta, egyedül a már említett Aranylabda maradt ki számára. Tavaly a győzelme mellett szólt, hogy a Bayern München nyerte a Bajnokok Ligáját, idén ez az aduász nincs a kezében. Csak a rengeteg gól és a németországi dominancia.

Jelenleg szoros az Aranylabdáért folytatott verseny. A nyári Európa-bajnokság és Copa América után Jorginhót és Lionel Messit tartották a legnagyobb favoritnak, de természetesen az őszi klub-, illetve válogatottbeli időszak is fontos tényező. Lewandowski kiváló formában kezdte az új idényt, minden sorozatot figyelembe véve tíz meccsen már 13 gólos.

Az Aranylabda-esélyekről bővebben itt írtunk:

Ki az Aranylabda legnagyobb favoritja?

Véget ért az Európa-bajnokság és a Copa América, van létjogosultsága annak, hogy arról beszéljünk, kik a favoritok az Aranylabda megnyerésére.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A világ egyik legjobb bokszolója megfenyegette Lionel Messit, mert szerinte tiszteletlen volt az argentin