A története egyik legnagyobb és legkínosabb vereségét szenvedte el a 2019–2020-as Bajnokok Ligája-negyeddöntőben, amikor a Bayern München 8–2-re elgázolta. Robert Lewandowski akkor még a Bayern játékosa volt.

Azon az ominózus 2020-as meccsen Lewandowski egy gólt és egy gólpasszt vállalt, most pedig már a katalánok játékosa és az első sajtótájékoztatóján elő is jött a kérdés, írta meg a Marca. Elmondta, még nem beszélgetett az új csapattársaival arról a meccsről, de nem is tervezik.

„Ez már a múlt, és a legjobb, ha nem tekintgetünk visszafelé. Előre kell nézni, ez a mi gondolkodásmódunk.”

Persze a lengyel csatár másról is beszélt, például a célokról, amik mindig komolyak Barcelonában: „A célunk az, hogy címeket nyerjünk, a Bajnokok Ligája az egyik ilyen, de lépésről-lépésre kell haladnunk.”

A beilleszkedése egyáltalán nem volt nehéz, mindenki nagyon szívéjesen fogadta.

„Úgy érzem magam, mintha már évek óta a Barcelona játékosa lennék. A csapat az első naptól kezdve támogat és bátorít. Igyekszem sokat kommunikálni velük, és tanulni a nyelvet is, hogy könnyebb legyen velük a kommunikáció.”

Ami a taktikát illeti:

„Xavi érthető utasításokat kér tőlem, nagyban megkönnyíti a dolgomat az, hogy évekig dolgoztam együtt Guardiolával. Mindketten kiváló szakemberek, akik nagyon sokat dolgoznak a taktika kialakításán, ugyanakkor rendkívül érhetően tudják neked elmagyarázni azt.”

Azt is elmondta, hogy kiváló formában érzi magát:

„A testem fiatalabb annál, mint amit az útlevelem mutat.”

Azt most még nem tudja megmondani, mennyi van hátra a pályafutásából, de biztosan nem néhány év.

(Fotó: Omar Vega/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Szoboszlai lenne a tökéletes választás a Napolinak, de túl drága