A Barcelona elnöke, Joan Laporta Lionel Messi esetleges visszatéréséről beszélt.

Messinek tavaly nyáron kellett távoznia a Barcelonától, miután a katalán klub olyan anyagi helyzetbe került, hogy nem tudta megtartani története legjobb játékosát. Messi a PSG-vel kötött kétéves szerződést, amiből egy év már letelt. A párizsi klub elvileg hosszabbítana a játékossal, de Messi egyelőre csak az év végi világbajnokságig tervez, utána dönt arról, hol folytatja karrierjét.

Hiába Messi gyengébb szezonja, a PSG hosszabbítana

A Marca szerint a PSG hosszabbítana a hétszeres aranylabdással.

Jelenleg tehát megvan arra az esély, hogy a hétszeres aranylabdásnak a következő lesz az utolsó szezonja a Paris Saint-Germainnél, és ha ez bekövetkezik (és Messi nem vonul vissza jövő nyáron), akkor ott a kiskapu a Barcelona számára, hogy visszaszerezze korábbi futballistáját.

Erről beszélt most a csapat elnöke, Joan Laporta:

„Reménykedem benne, hogy a Messi-fejezet nem ért véget. Úgy gondolom, hogy a mi felelősségünk megtalálni azt a pillanatot, amely lehetővé teszi, hogy ez a fejezet a lehető legszebben érjen véget. A Barcelona elnökeként azt tettem egy évvel ezelőtt, amit tennem kellett, de magánemberként úgy gondolom, hogy tartozom neki.”

A Barcelona az elmúlt hetekben – rövidtávon – javított az amúgy katasztrofális anyagi helyzetén, miután eladta a klub közvetítési jogainak egynegyedét a következő 25 évre. Laporta erről azt mondta, hogy gyorsan kellett dönteniük, és így juthatott a klub nagyjából 650 millió euróhoz.

A katalán csapat aktív volt eddig az átigazolási piacon. Robert Lewandowskiért 50 millió eurót, Raphinháért 58 milliót fizetett, az ingyen igazolható játékosok közül pedig Franck Kessiét és Andreas Christensent szerezte meg a klub. A legfrissebb hírek szerint a következő érkező a Sevilla francia védője, Joules Koundé lehet.

Xavi csapata egyébként kiválóan kezdte az előszezont:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk