Befejeződött a Premier League 2022-2023-as szezonja, ez pedig azt is jelenti, hogy lezárult a II. Player.hu Fantasy Liga. Óriási izgalmak voltak az utolsó fordulóban, hiszen a bajnoki cím és a harmadik hely is legvégén dőlt el. Győzteseket hirdetünk, kiderül, ki nyerte meg a kedvenc csapata mezét, ki gazdagodik egy Nike labdával, és kié lett egy kiváló focis könyv.

A Premier League sokáig izgalmas volt, a szezon hajrájában azonban már nem igazán volt kérdés, hogy a Manchester City idén is bajnok lesz. A Player.hu fantasy focibajnokságában azonban az utolsó pillanatokban dőlt el a bajnoki cím, ahogy az is, hogy ki lesz a bajnokság harmadik helyezettje.

Mi az a Fantasy Premier League?

A fantasy foci egy online felületen működő, egyedi szabályrendszerű ingyenes játék, amelynek a pontozása a való életben, a futballpályákon történő események alapján történik. Esetünkben ez az angol bajnokság, azaz a Premier League, vagyis a játékban résztvevőknek egyedül az angol ligát kell követniük.

Tavaly első alkalommal szerveztük meg a Player fantasy focis bajnokságát, az I. Player.hu Fantasy Ligát. A bajnokságban összesen 233 játékos vett részt, amellyel ott voltunk a magyar fantasy PL-világ meghatározó bajnokságai között.

Idén még többen játszottak velünk, aminek örülünk, és mindenkinek köszönjük, hogy belépett a ligánkba. Összesen 367 játékos harcolt a minél jobb helyezésekért, és a nyereményeinkért:
  • Az első díj a győztes által választott Premier League-csapat eredeti meze
  • A második díj egy Nike Premier League Pitch focilabda
  • A harmadik díj Michael Cox Daráló című angol focival foglalkozó könyve

Milyen volt a szezon?

Fantasys közhely, hogy minden szezon nehéz. Bizonyos szempontból a mostani is az volt. Az előzőhöz képest azonban valamivel könnyebb volt, idén nem voltak Covid miatti halasztások, változások. Volt azonban egy világbajnokság, ez viszont összességében inkább volt segítség, mint nehézség. Jól jött novemberben és decemberben az az egy hónapos szünet.

A szezon első néhány hetében nagyot nyertek azok a menedzserek, akik Haalandot választották Kane helyett, majd később a norvég gólgép szinte minden csapatban helyet kapott. A Liverpool gyengélkedett, és ez meglátszott a fantasy pontokban is, az arsenalosok viszont egyre több fantasy csapatban jelentek meg, ahogy teltek a fordulók. Arra nem sokan számítottak, hogy idén Trippier lesz a legponterősebb védő a játékban, ahogy arra sem, hogy például Almirón több pontot szerez, mint Szon. És akkor még nem is beszéltünk a Brighton-legendákról.

A II. Player.hu Fantasy Liga győztesei

A második alkalommal megrendezett Player.hu Fantasy Ligába tehát 367 játékos lépett be, amivel idén is a legnépesebb ligák között voltunk Magyarországon. Mindenkinek köszönjük, aki velünk játszott. Köszi a kitartást, a játékba befektetett időt és energiát!

Tavaly nem volt igazi harc a bajnoki elsőségért, JoséLuis Torrente jr. lett a bajnok, akinek a címvédés nem sikerült idén. 19. helyen végzett ezúttal, ami abszolút jó eredmény, a győztestől azonban bő 70 ponttal elmaradt.

A II. Player.hu Fantasy Ligát a Fantasy Besztlíg Pod csapata, vagyis Csutak Levente nyerte meg 2607 ponttal. Ráadásul komoly izgalmak után, hiszen az utolsó fordulóban előzte meg az addig első helyen álló, végül a bajnokságot másodikként záró N64 csapatot, akinek a menedzsere Németh Máté volt. A két csapat között 38 forduló után mindössze hat pont döntött. Helycsere volt a harmadik helyen is, a Kisnémet Péter által menedzselt Péter FC is az utolsó körben előzött, és jött fel a harmadik helyre.

Gratulálunk a nyerteseknek! A teljes tabelláért katt ide.

Csuta Levente tehát egy általa választott Premier League-csapat mezét nyerte meg, Németh Máté egy Nike Premier League Pitch focilabdával gazdagodik, míg Kisnémet Péter nyereménye Michael Cox Daráló című könyve.

A II. Player.hu Fantasy Liga végeredménye; Top 10

Megkérünk titeket, hogy június 17-ig írjatok egy e-mailt a [email protected] címre, hogy megbeszélhessük a részleteket, a tárgymezőbe írjátok be, hogy II. Player.hu Fantasy bajnokság. Köszönjük!

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában