Marad minden a régiben, elutasították a magyar csapat óvását. Hiába ért elsőként át a célvonalon Liu Shaolin Sándor az 1000 méteres férfi gyorskorcsolyázók versenyében, végül kizárták, és ezen az óvás sem változtatott.

Liu Shaolin Sándor a jégen megnyerte az olimpiát, de végül sárga lapos figyelmeztetés miatt, szabálytalankodásért kizárták, így az olimpiai bajnok a kínai Zsen Ce-vej lett, Liu Shaoang testvére kizárását követően bronzérmet szerzett.

Liu Shaolin Sándor megnyerte az olimpiát 1000 méteren, majd kizárták

Óriási versenyben, három kínait megelőzve elsőként haladt át a célvonalon Liu Shaolin Sándor, de végül sajnos kizárták. Liu Shaoang bronzérmes lett, megvan a magyar csapat második érme a pekingi téli olimpián.

A döntést megóvta a magyar csapat, Bánhidi Ákos edző-menedzser azonban tegnap úgy fogalmazott, az ilyen óvásoknak nagy foganatja nem szokott lenni, de az illetékesek legalább látják, hogy az edzők nemcsak bábuk, hanem cselekvő emberek.

Magyar idő szerint kedd reggel megérkezett az óvás hivatalos elbírálása, és minden marad a régiben: a magyar csapat óvását elutasították, így Liu Shaolin Sándort hivatalosan is diszkvalifikálták.

Most jövök a technikai értekezletről, ahol kézhez kaptam az elutasítást. Nem mondanám, hogy meg vagyok lepve, hiszen olyan még nem fordult elő a történelemben, hogy megmásították volna a jégen született döntést.

Értem, miért határoztak így, hiszen, ha megtennék, elindulna a lavina, és jönnének sorban az óvások, ám azt a döntéshozóknak is meg kell érteniük, hogy ebben az esetben nekünk óvni kellett – védeni kellett a versenyzőinket, az általunk vélt igazságot, jelezni kellett, hogy szerintünk nem ez a helyes döntés. Így talán később, hasonlóan nehéz szituációban talán majd eszükbe jut, hogy ez a csapat a végsőkig harcol az igazságért és a versenyzőiért

– nyilatkozta az MTI-nek Bánhidi Ákos.

Az utánpótlás-válogatott vezetőedzőjét, Szabó Krisztiánt megkérdeztük tegnap az esetről, a következőt mondta:

„Ha ez sárga volt Sanyinál, akkor a kínait is ki kellett volna zárni”

Az utánpótlás-válogatott vezetőedzőjét, Szabó Krisztiánt kérdeztük Liu Shaolin Sándor kizárásáról.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában