Régóta húzódik már a Bellingham-saga, hogy ki fogja megszerezni a legkeresettebb labdarúgót. Most több előrelépés is történt, ami után két csapat maradhatott versenyben.

Minden évben hömpölyög egy sokáig elhúzódó és brutális pénzmennyiséget megmozgató transzfer. Tavaly láttuk, ahogy naponta jönnek a hírek Haalandról, idén télen pedig Enzo Fernández volt a sláger. A nyár központi figurája pedig Jude Bellingham lesz, akiért hét klub vív öldöklő harcot.

A 19 éves angol középpályás lesz a 14. játékos, akiért több mint 100 millió eurót fizet majd egy klub, mostani tudásunk szerint kb. 130 millió fontos csomaggal lenne elégedett a klubja, a Dortmund. És azt most már tudjuk, hogy

ezt az összeget nem az eddig legesélyesebbnek tűnő Liverpool fogja letenni az asztalra, a középpályásgondokkal küzdő vörösök ugyanis kiszálltak a Bellinghamért folytatott versenyből, mert sokallják az érte kért összeget.

Ezt megerősítette Chris Bascombe a The Telegraph-tól, Paul Joyce is a The Times-tól és Fabrizio Romano transzferspecialista is. A klub döntésével Jürgen Klopp is egyetért, úgy gondolják, egyszerűen nem észszerű Bellingham ára és fizetése. Ennek ellenére a Liverpool minimum két középpályást fog igazolni (a kiszemeltek: Alexis Mac Allister, Matheus Nunes, Mason Mount, Moises Caicedo, Ryan Gravenberch, Conor Gallagher, Nicolò Barella), de alighanem a kettő együtt nem fog ennyire kerülni.

És amint ez a hír kiszivárgott, Jude is megszólalt. A Bild ugyanis azt írja,

Jude Bellingham kizárta, hogy csatlakozzon a Manchester Cityhez, a PSG-hez és a Chelsea-hez.

Az angol középpályás egy patinás, nagy presztízsű klubban szeretne játszani, amely olyan értékekkel rendelkezik, mint „szenvedély, becsület és hírnév”, nem pedig a pénz.

Ezek után két klub maradt talpon a Bellingham-üldözésben: a Real Madrid és a Manchester United.

A Real továbbra is látványosan mindent megtesz, hogy megszerezze az angolt, az MU kicsit csendesebb, Ten Hag csapata azonban épp egy ilyen profilú középpályással tudna szintet lépni. És jelenleg úgy fest, a BL-indulás is meglesz, ami fontos lehet egy ilyen volumenű igazolásnál.

Olyan cselt villantott Bellingham, hogy tátva maradt a szánk

Ez nemcsak a hétvége, hanem az egész év egyik legszebb megmozdulása volt, tátva maradt a szánk. Te láttál már ilyen cselt?

Klopp nem győzte dicsérni a Liverpool egyik legfőbb kiszemeltjét

Jude Bellinghamről beszélt Jürgen Klopp, nem fukarkodott a dicséretekkel.

(Fotó: Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában