A Fradi védője egyébként is jól ismeri a lengyel focit, négy évet játszott ott.

Lovrencsics Gergő a lengyel csapatot – a magyar labdarúgó-válogatott első világbajnoki selejtezős ellenfelét – kicsit erősebbnek tartja, mint azokat az együtteseket, amelyekkel a Nemzetek Ligájában játszottak.

„Főleg, mert van náluk egy Lewandowski” – utalt a Ferencváros védője a nemzetközi szövetségnél az elmúlt év legjobbjának választott támadóra a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A csütörtöki, hazai mérkőzés előtt Lang Ádám is kitért a Bayern München csatárára, kérdésre válaszolva kiemelte annak a fontosságát, hogy a különböző meccsszituációkban képesek legyenek Lewandowski lépéseire reagálni „Valakinek mindig nyomás alatt kell őt tartani, ott kell mellette lenni“ – hangsúlyozta.

A ciprusi Omonia védője úgy vélekedett, hogy a magyar csapat építhet arra, ami a Nemzetek Ligájában összeállt, mint mondta, a lengyelek ellen fejben kell rendben lenniük a játékosoknak.

„Egy nagy csapat lesz az ellenfelünk, de megmutattuk már, hogy ilyenek ellen is tudunk játszani. Mindenki nagyon várja a meccset, szeretnénk jó eredményt elérni” – tette hozzá.

Lovrencsics beszélt arról is, hogy szép négy évet töltött Lengyelországban, illetve, hogy lengyel felesége neki szurkol, de más sportág esetében más lenne a helyzet.

A felkészülést illetően elmondta, hogy mivel a keret jelentős része csak most érkezett meg Telkibe, eddig többnyire kiscsoportos játék szerepelt a programban, de most, hogy már a külföldön játszók is megérkeztek, előtérbe kerül a taktika és konkrétan a lengyelek elleni mérkőzés.

A magyar válogatott csütörtökön 20.45-től játszik a Puskás Arénában, zárt kapuk mögött a lengyel csapattal, majd három nappal később San Marino, március utolsó napján pedig Andorra vendége lesz.

(MTI; fotó: Laurens Lindhout/Soccrates/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Teniszmeccsen ritkán kezdenek el bunyózni, most majdnem ez történt