A Gijón lemészárlása után a Barcelona vezetőedzője hivatalosan is bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja a katalánokat.

A Barca a PSG elleni BL-nyolcaddöntő-visszavágó előtt (az odavágó 4–0 lett a franciáknak, ez nyomos ok) szétszedte 6–1-re a Gijónt, és Enrique úgy érezte, itt a legjobb alkalom, hogy közölje a csapattal, hogy már csak pár hónapot dolgoznak együtt. A meccs után az öltözőben jelentette be, hogy

a szezon végén távozik a Barcelona kispadjáról.

Ezt természetesen a kötelező sajtótájékoztatón is elmondta az újságíróknak. Luis Enrique egyébként a klub két vezetőjével, Robert Fernándezzel és Albert Solerrel már korábban közölte a hír, írta meg a Mundo Deportivo.

Viszonylag tapasztalatlanként kapta meg a Barcelona irányítását 2014 májusában, és ugyan Gerardo Martinót követte, de nyilván Guardiola volt a szint, amit meg kellett ugrani. Nagyjából sikerült is, két spanyol bajnoki címig, két Spanyol Kupa-győzelemig, egy spanyol és egy európai Szuperkupa-elsőségig vezette a Barcát, de egy Bajnokok Ligája- és egy klubvilágbajnoki trófea is Barcelonába került irányításával. 2015-ben triplázott, ami óriási eredmény, ráadásul tudott újítani a Guardiola-játékon.

Felkészül Ronald Koeman?! Vagy Klopp? Valverde? Esetleg Sampaoli?

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Ki a legnagyobb? Michael Jordan vagy LeBron James?
További cikkeink a témában