Hat gólt rúgott a Benfica a Maccabi Haifa otthonában, csoportelsőként zárta a Bajnokok Ligája csoportkörét.

Az utolsó forduló előtt már eldőlt, hogy a PSG és a Benfica jut tovább a Bajnokok Ligája H csoportjából, a Juventus és a Maccabi Haifa pedig kiesik, a kérdés csak az volt, hogy ki lesz a csoportelső. A Benfica elsőségére volt jóval kisebb az esély, hiszen abban az esetben, ha mindkét csapat nyer az utolsó fordulóban, a Benficának egy nagyarányú győzelemre volt szüksége.

A PSG 2–1-re verte a Juventust, a Benfica egészen a 91. percig 5–1-re vezetett a Maccabi Haifa otthonában, de még így is szüksége volt egy gólra a csoportelsőséghez. Ez a gól végül a 92. percben jött, Joao Mario távolról, laposan rúgott a Maccabi kapujába:

A Benfica és a PSG is 14-14 ponttal zárt, az azonos pontszám mellett a gólkülönbsége is azonos volt a két csapatnak, ráadásul mindkét egymás elleni meccs 1–1 lett.

Így az idegenben szerzett gólok döntöttek, a Benficának kilenc, a PSG-nek hat idegenbeli gólja volt, ennek értelmében pedig a Benfica nyerte a csoportot.

Ez is érdekelhet:

Szoboszlai a kapust kicselezve rúgott gólt a Bajnokok Ligájában

Magabiztosan verte a Sahtar Donyecket az RB Leipzig, Szoboszlai Dominik is betalált.

Őskáosz a Bajnokok Ligája D-csoportjában, a 95. percben jött az utolsó fordulat

A D jelű négyes volt az egyetlen csoport a Bajnokok Ligájában, ahol még bárki továbbjuthatott az utolsó forduló előtt, aztán közben állt is mindenki továbbjutásra. Dráma.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Egy 51 éves holland a Fradi új vezetőedzője

Öt válogatott, amely meglepetést okozhat az Eb-n

A WhoScored szerint Magyarország az utolsó helyen végez az Eb-csoportjában

További cikkeink a témában