Nagyon fontos meccset nyert meg a magyar kézilabda-válogatott, Máthé Dominik utolsó másodpercekben szerzett gólja döntötte el a Portugália elleni csoportmeccset.

Már a második fordulóban ki-ki meccset játszott a magyar kézilabda-válogatott, miután az első fordulóban meglepetésre kikapott a sokkal esélytelenebb Hollandiától. A hollandok ellen majdnem végig hátrányban volt a magyar csapat, rengeteg hiba, pontatlanság csúszott be a játékba, ez pedig a győzelembe került.

Portugália ellen tehát már mindenképp kellett a győzelem, de ezúttal sem kezdett jól Magyarország. A hollandok elleni meccsnél viszont egy fokkal jobban, de a portugálok az elején így is vezettek kétszer is három góllal. Az első percek után sikerült minimálisan megnyugodni, Lékai Máté néhányszor villant, a csapat pedig előbb egyenlített, majd átvette a vezetést. A félidő hajrájában azonban ismét a portugálok voltak élesebbek, egygólos előnnyel fordult a két válogatott.

A második félidőre Mikler helyére jött Székely, Lékaiék pedig előbb ismét egyenlítettek, majd újra átvették a vezetést. A 40. percig egy-egy gól volt a különbség, húsz perccel a vége előtt kettőre nőtt a magyar előny egy Topic-gól után – Székelynek ekkor már négy védése volt. Tíz perccel a vége előtt három góllal vezetett a magyar csapat, öt perc múlva viszont már döntetlen volt az eredmény.

Az utolsó négy percben Máthé előbb hetest rontott, erre azonban jött egy védés Székely Mártontól, majd egy gól Szita Zoltántól. Az utolsó percre 29–29-es állással és egy magyar hetessel fordult a két csapat, utóbbit Lékai Máté belőtte, majd emberelőnyben védekezhetett Gulyás István csapata. A portugálok azonban egyenlíteni tudtak.

Tizenkét másodperccel a vége előtt viszont jött egy utolsó hazai időkérés. A legutolsó támadást Máthé Dominik gólra váltotta, szoros, nagyon fontos meccset nyert meg ezzel a magyar válogatott.

Európa-bajnokság, csoportkör, B-csoport, 2. forduló
Portugália–Magyarország 30–31 (15–15)

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

És ezt olvastad már?
Hihetetlen fordítással lett bajnok a Manchester City
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne