Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ahogy várható volt, végig fölényben játszottunk, de igazán csak az első félidő közepére pörgött fel a csapat, öt perc alatt össze is jött egy Szalai-helyzet, egy Dzsudzsák-szabadrúgás, és egy Gyurcsó-lövés, de gól még nem.

A 34. percben aztán megtört a jég és Gera megszerezte a vezetést és 26. gólját a válogatottban (1–0), majd Lang Ádámnak is összejött az első találata a 43. percben (2–0). Dzsudzsák Balázsnak mindkettőhöz köze volt.

A második félidőben egyre jobban kijött a különbség a két csapat között, Szalai-, Gyurcsó- és Gera-helyzettel presszionáltunk, az andorraiaknak annyira nem voltak momentumaik sem, hogy Gulácsinak csak a 68. percben kellett először védenie, és sikerült is. Az andorrai kapusnak viszont megint nem, Gera gólja után gólpasszt is jegyezhetett, a 73. percben Gyurcsó Ádámmal rúgatott egyet (3–0). A 89. percben pedig még Szalai Ádám is betalált, vagyis mi neki adjuk a gólt (4–0):

Gera nagyot ment, 37 évesen is parádézott, a magyar válogatott pedig tetszetős játékkal rukkolt elő és megérdemelten szerzett négy gólt és három pontot. Persze ez egy amatőr és félamatőr játékosokból álló Andorra ellen kötelező is volt.

Svájc is nyert, és ezzel továbbra is vezeti csoportunkat, mi viszont feljöttünk a második helyre ideiglenes, mivel Portugália csak 20:45-től fogadja Lettországot.

UPDATE: Cristiano Ronaldóék visszaelőztek minket, verték a letteket.

Kezdők

Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang, Guzmics, Korhut – Nagy Á., Gera (Böde, 85.) – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber, 74.), Gyurcsó (Németh, 81.) – Szalai

Andorra: Gomes – C. Rubio, E. García, Vales, Llovera, San Nicolás – Víctor Rodríguez, Vieira, C. Martínez (Á. Martínez, 67.) – Pujol, Aláez

Magyarország–Andorra 4–0 (2–0)
Gól: Gera (34.) , Lang (43.), Gyurcsó (73.), Szalai (89.)

Csoportunk többi meccse:

Svájc–Feröer 2–0
Portugália–Lettország 4–1

(Fotó: MTI /  Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.