A magyar labdarúgó-válogatott Észtország ellen készült fel a 2024-es Eb selejtezőire, amely Bulgária ellen indul majd. A főpróba eredményes volt.

Marco Rossinak volt egy nagy feladata a meccs, illetve a selejtezősorozat előtt, meg kellett találnia Szalai Ádám utódját. Persze nem tülekednek a válogatott szintű magyar csatárok, így kézenfekvő volt, hogy Ádám Martin játszik majd.

Két fiatal szárnyvédőt választott a kapitány, baloldalon Kerkez Milos, a jobbon pedig Bolla Bendegúz kezdett, középre pedig visszatért Kalmár Zsolt is.


Mindegyik döntése bejött a mesternek, Bolla Bendegúz góllal kezdett, ez lett volna az első válogatott találata, azonban végül a VAR les miatt visszavonta. De néhány perccel később Ádám Martin is vezetést szerzett, és ezt meg is adták.

Szoboszlai szögletét Kalmár adta be a kapu elé, Ádám pedig az ötös sarkáról a kapu jobb alsó sarkába fejelt. 1–0

De nemcsak ők, hanem Kerkez is jól játszott, akárcsak Kalmár, és ezek jó jelek a bolgárok elleni selejtező előtt. Az kevésbé, hogy Sallai kihagyott egy büntetőt a második félidő közepén, de inkább most, mint egy tétmeccsen. Lehet, akkor majd Szoboszlai nyeri a kő, papír, ollózást.

Rossi újoncot is avatott, Csoboth Kevin Szoboszlait váltotta, majd egy perccel később majdnem kilőtte a bal felsőt, de hatalmasat védett az észt kapus.

Március 27-én Bulgária ellen már élesben megy majd, az egygólos győzelem akkor is tökéletes lesz.

Felkészülési mérkőzés, Puskás Aréna

  • Magyarország–Észtország 1–0

(Fotó: MLSZ / Twitter)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés