Nincs szégyenkezni valónk az Eb-címvédő ellen.

A magyar válogatott is megkezdte Európa-bajnoki szereplését, ráadásul rögtön a címvédő Portugáliával szemben.

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G., Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai.

Portugália: Rui Patrício – Nélson Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira, William Carvalho, Bruno Fernandes – Bernardo Silva, C. Ronaldo, Jota.

Az első félidőben – ahogy az várható volt – a portugálok domináltak, védőink szinte végig hatalmas munkában voltak, ha pedig igyekeztünk megtartani a labdát és kijutni a saját térfelünkről, a vendégek rögtön presszingeltek.

Bár Cristiano Ronaldóék mindenben jobbak voltak, csak egy komolyabb helyzet adódott előttük – CR lőtte úgy, ahogy ritkán szokta, fel az égbe:

A magyar csapat a szívét-lelkét kitette, így lehetett 0–0 az első 45 perc végeztével – mutatjuk, mennyire frusztrálta ez Ronaldóékat:

A második félidőben a magyar srácok is megmutatták, hogy képesek eljutni a kapuig, ez szemmel láthatóan csak tovább frusztrálta a portugálokat. A 80. percben aztán mi lőttük az első gólt a három perccel korábban becserélt Schön Szabolcs révén, de örömünk csak néhány másodpercig tarthatott, mivel beintették lesnek – jogosan.

A 84. percben pedig jött az, amit egyáltalán nem érdemeltünk meg: a portugálok szerezték meg a vezetést – Fernandes beadása Szalai Attilán megpattanva került Guerreiro elé, Gulácsi pedig nem tudta védeni a lövését, mert Orbánon is megpattant a labda (0–1):

Két perccel később aztán jött az újabb hidegzuhany, Orbán lerántotta Rafa Silvát a tizenhatoson belül – büntető, amit Ronaldo értékesített (0–2):

A hosszabbításban aztán újabb gólt kaptunk, a 92. percben ismét az ötszörös aranylabdás talált be (0–3):

A srácok hatalmasat küzdöttek, az első, igazságtalan gól megtörte a csapatot, de ezt a meccset nem 3–0-ra vesztettük el, de még csak nem is érdemeltünk vereséget. Szép volt, fiúk!

Egy kis ronaldózás:

  • CR már azzal történelmet írt, hogy pályára lépett, ez ugyanis azt jelentette, hogy egymás után ötödik Európa-bajnokságán játszik – Iker Casillas is öt Eb-n volt, de csak hármon kapott lehetőséget.
  • Plusz ő lett minden idők leggólerősebb játékosa (11 Eb-góllal), a francia Michael Platinit előzte meg (9).

Európa-bajnokság, F-csoport

Magyarország–Portugália 0–3 (0–0)

Még a kezdő sípszó előtt történt:

Masszív libabőr, ahogy a magyar szurkolók éneklik a himnuszt

Nem túlzás azt állítani, hogy egy pillanatra megállt a világ.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés