A Manchester City nem arról ismert, hogy komoly összegekért ad el játékosokat, a mostani transzferszezonban azonban ez is megtörténhet.

A Cityvel kapcsolatosan a különböző források több potenciális távozóról is írnak, olyan játékosokról is, akik alapemberek, fontos tagjai (voltak) Guardiola rotációjának. A mostani átigazolási időszakban azonban többen is távozhatnak:

  • Gabriel Jesus
  • Raheem Sterling
  • Bernardo Silva
  • Olekszandr Zincsenko

Gabriel Jesus helyzete valószínűleg a legegyértelműbb. A City leigazolta Erling Haalandot, így Jesus még kevesebbet fog játszani, ha marad. Erre azonban nem túl sok az esély, a brazil váltani akar, olyan klubban futballozni, ahol egyértelműen kezdő. Ez a klub pedig az Arsenal lehet. A City megközelítőleg 60 millió euróért engedné el a játékosát, az Arsenal ezt sokallja, de valószínűleg végül összejön a megállapodás, hiszen a Citynek is érdeke, hogy eladja Jesust, akinek jövőre lejár a szerződése.

Raheem Sterling kapcsán egy ideje lehet már sejteni, hogy nem feltétlen akar a klubnál maradni. Tavaly a Barcelonával hozták szóba, most pedig a City egyik riválisával, a Chelsea-vel. Jesushoz hasonlóan Sterlingnek is egy év van még hátra a szerződőséből, vagyis ha komoly pénzt akar érte a klubja, akkor most kell elengednie. A Sky Sports szerint erre hajlandó is lenne a City, amennyiben a Chelsea 70 millió eurót fizet Sterlingért. A londoniak ezt sokallják, a Sky szerint 40 millió eurót fizetnének jelenleg a játékosért, de a tárgyalások még közel sem értek véget.

Bernardo Silva is távozhat, de ő nem egy másik angol klubhoz, hanem a Barcelonához. A portugál középpályás Pep Guardiola egyik kedvence, így csak abban az esetben engedi el a City, ha egy jó ajánlat érkezik, számszerűsítve ez 85-95 millió eurót jelent. Silva esetében az a kérdés, hogy ezt a Barca megadná-e, a játékos állítólag szívesen váltana.

Olekszandr Zincsenko soha nem volt alapember a Cityben, de hasznos kiegészítőként megkapta azért a perceit. Most viszont az ukrán is távozhat, az Everton futballistája lehet. A City a balszélső posztra a Brightonból Marc Cucurellát akarja leigazolni, ezáltal Zincsenkónak már nem lenne helye a csapatnál. Az ukránnal kapcsolatban egyelőre nem ír átigazolási összegről az angol sajtó, de az esetében nem reális a több tízmilliós átigazolási díj.

A négy esetleges távozó esetében elég sok a ha, az viszont biztos, hogy a Man. City részéről megvan a hajlandóság az eladásukra. Jesus és Zincsenko klubváltására van a legnagyobb esély, Sterling és Silva helyzete ennél komplikáltabb, de az esetükben sem lenne szenzáció, ha az új szezont már nem Manchesterben kezdenék.

Ez is érdekelhet:

Tavaly még Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea, most újjá kell építeni

Tektonikus mozgások indultak meg Nyugat-London kék részén, pedig 2021-ben még minden patentnak tűnt.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában