A szenegáli FIFA-főtitkár szerint mindent megtesznek azért, hogy Sadio Mané ott legyen a katari világbajnokságon.

Mané kedden sérült meg a Bayern München Werder elleni meccsén. A 20. percben ínsérülés miatt le kellett cserélni, az első információk arról számoltak be, hogy a sérülése nem súlyos, később azonban kiderült, hogy mégis komoly a baj, a szenegáli támadó kénytelen lesz kihagyni a világbajnokságot.

Mané a szenegáli válogatott legfontosabb játékosa és legnagyobb sztárja, nem csoda, hogy Szenegálban jelenleg mindent megtennének azért, hogy mégis ott legyen a világbajnokságon. Fatma Samoura, a FIFA szenegáli főtitkára arról beszélt, hogy nem tudományos módszereket is bevetnek a gyógyulás érdekében:

„Boszorkánydoktorokat fogunk alkalmazni. Nem tudom, hogy tudnak-e segíteni, de mindent meg kell próbálnunk. Ott kell lennie a világbajnokságon!”

Szenegál az A-csoportban van, a házigazda Katar, Hollandia és Ecuador lesz az ellenfele. Az első fordulóban november 21-én a hollandokkal kezdenek az Afrika-kupa győztesei.

Ez is érdekelhet:

Firmino nélkül mennek a világbajnokságra a brazilok

A brazilok szövetségi kapitánya, Tite kihirdette a világbajnokságra utazó 26 fős keretét. Roberto Firmino nem került be.

Az EA Sports megtippelte, melyik válogatott nyeri meg a világbajnokságot

Ugyanezzel a módszerrel 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is eltalálta a végső győztest az EA Sports.

A korábbi FIFA-elnök szerint hiba volt Katarnak adni a vb-rendezést

Most már semmilyen jelentősége nincs, de Sepp Blatter beismerte, hibát követtek el azzal, hogy Katarnak adták a 2022-es foci-vb rendezési jogát.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A Nike kicsit elszabta a bikinivonalát az amerikai női atléták olimpiai mezének

Tizenhatoson kívüli kezezésért adott tizenegyest a játékvezető

További cikkeink a témában