Ha rosszmájúak akarunk lenni, akkor azt mondanánk, hogy most legalább lett egy újabb név, aki visszautasíthatja a Bayern Münchent.

Noha az utolsó öt bajnoki meccsét egyaránt megnyerte a Chelsea,

Mauricio Pochettino mégis szerződést bontott a kékekkel, miután tárgyalt a vezetőkkel.

Hivatalosan ezt közös megegyezésnek hívják, kevésbé szofisztikáltan: kirúgták. Az argentin edzőt mindössze egy évvel ezelőtt nevezték ki a Chelsea menedzserének, és hiába a nagy hajrá, de csak a hatodik helyen zárt a csapattal.

Köszönöm a Chelsea tulajdonosi csoportjának és a sportigazgatónak a lehetőséget. A klub most jó helyzetben van ahhoz, hogy az elkövetkező években továbbléphessen a Premier League-ben és Európában

– búcsúzott Pochettino.

A hírek szerint a Chelsea egy fiatal, dinamikus menedzsert keres most, vagyis gyorsan elvetették, hogy Thomas Tuchel visszatér. Kieran McKenna az első számú jelölt, de szó van Thomas Frankról, Michelről, Sebastian Hoenessről és a Bayern által is megkeresett Vincent Kompanyról is. A 28 éves McKenna az Ipswichet juttatta fel a Premier League-be, több nagy klub is benne látja a megváltót.

Mióta Todd Boehly átvette a Chelsea irányítását Roman Abramovicstól, Pochettino már a harmadik menedzser, akit kirúg: korábban Thomas Tuchel és Graham Potter is így járt.

Ez is érintheti az ügyet:

(Fotó: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés