A bolgárok elleni selejtezős győzelem után tegnap a Nemzetek Ligájában Szerbia otthonában nyert a magyar futball-válogatott.

A meccs után Marco Rossi szövetségi kapitány a következőképp értékelt:

Olyan küzdeni tudást, olyan letámadást mutattunk be, amit mindig is szeretnék látni. A második félidő második felében már voltak gondjaink, de ne feledjük, Szerbia ellen játszottunk. Meg lehet nézni, hol futballoznak, milyen értékeik vannak. Az első félidőben talán kicsit alábecsültek minket. A második félidőre viszont ezt nem lehet elmondani. Megérdemelten nyertünk, még ha volt egy-két helyzetben szerencsénk is.

A drukkerek most igazán boldogok lehetnek. Az igazi drukkerek, nem azok, akik mindig csak kritikusak, hanem azok, akik őszintén drukkolnak a csapatnak.

Eljutottunk arra a pontra, hogy mindenki kellően bátor, támadó szellemben szeretne és tud is játszani. Az európai labdarúgás egészét tekintve egy senki vagyok. De ha a nagy edzőket nézünk, a presszing és a fizikai állapot, amire kulcskérdésként tekintenek – ez világosan látszik a jelenlegi trendekből. Ezen mutatókkal meccseket lehet eldönteni. Ha Szerbiához hasonlítjuk magunkat, nem vagyunk azon a szinten, amit külön-külön ezek a játékosok tudnak. De ha egy csapat megdolgozik ezért, akkor lehet annyi időt nyerni a pályán, ami segít egy-egy helyzetet jobban megoldani. Igen, a szerbeknek volt több helyzete, igen, lőttek kapufát, de összességében megismétlem, teljesen megérdemeltnek tartom a sikert. Ennek fő oka pedig a mentalitásunk."

A válogatott három meccs után hatpontos a Nemzetek Ligájában, egy pont a hátránya az oroszok mögött. A törököknek kettő, a szerbeknek egy pontja van.

(Nemzeti Sport)

És ezt olvastad már?
Világbajnoki döntős a női vízilabda-válogatott!
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő