Marco Rossit ritkán látni annyira feldúltan nyilatkozni, mint a németek elleni vereség után.

Németország összességben gond nélkül verte a magyar válogatottat az Európa-bajnokság A-csoportjának második fordulójában, pedig most több szintet is ugrott a mieink játéka. A vereség legfőbb okát abban látta a kapitány, hogy a játékvezető elfújta a meccset.

Hiába a jobb játék, Németországtól is kikapott a magyar válogatott

A magyar válogatott összeszedte magát és egészen jól játszott Németország ellen. De a hazaiak ennyivel jobbak. Még mindig nincs pontja Magyarországnak.

Rossi szerint a spori súlyos hibát követett el az első német gól előtt, mert szerinte Gündoğan egyértelműen szabálytalankodott Orbán Willivel szemben. Íme a kissé méltatlan kifakadás:

„Németország az Németország, mondhatjuk, hogy megérdemelték a győzelmet, de az, ahogy megnyerték, az egy kicsit tisztességtelen. Egyébként én nem szeretem kommentálni a játékvezető teljesítményét, de azt hiszem, mindenki látta, hogy mi történt.

És ezen a szinten ez nem megengedhető, mert top szinten játszunk, van VAR, és ugyanez a helyzet az ő tizenhatosukon belül, a második félidőben, amikor Andrich ellen követtünk el szabálytalanságot, akkor az meg fault volt. Akkor az első félidőben az miért nem volt fault? Szóval nem hiszem, hogy Németországnak kell ez a fajta segítség a játékvezetői oldalról.

Azt kell mondjam, a spori nyújtotta a legrosszabb teljesítményt a pályán.”

Én pedig azt kell mondjam, hogy Korsós Györggyel értek egyet, ez bizony nem volt szabálytalanság, de nézzük meg, mi történt:

Egyszerűen nem fordulhat elő, hogy középső védőt így el tudjon lökni vállal egy egy fejjel kisebb és 20 kilóval könnyebb középpályás. Orbán konkrétan belépett Gündogan elé, tehát azt tette, amit ilyenkor tenni kell, fedezte a labdát és távol akarta tartani a németet.

Egyenlő testhelyzetben fogadja, de a német erőszakosabb volt, Orbán egyszerűen elhasalt.

A korábbi magyar válogatott védő Korsós felvállalta élő adásban, hogy ez bizony nem szabálytalan, és azért ő átélt pár hasonló játékszituációt. Jómagam ugyan voltam játékvezető, de nem feltétlenül csak emiatt mondom: én se látom faultnak, de a Player-sportosok között tartott rögtönzött közvélemény-kutatás szerint is ez egy szabályos gól volt.

Szabálytalanságot követtek el Orbánnak szemben?

Rossi azért azt elismerte a háromperces dühös monológ után, hogy végül is nem emiatt kaptak ki

„A németek uralták a játékot, nagyon jó a német válogatott, de mi is teremtettünk helyzeteket, amelyekből egy kicsit több szerencsével gól is lehetett volna. Egy kicsit balszerencsések voltunk, elpártolt tőlünk a szerencse.”

A továbbjutásról azt mondta, amíg az ember él, addig remél. Amíg élek, remélek. Reméljük, végül nem az lesz majd az indok a kiesésre, hogy Orbánt felöklelték.

Szoboszlai: Próbáltam a csapatot lecsillapítani, hogy gyerekek, azért magyarok vagyunk

A németek elleni vereség után a magyar cséká elég pragmatikusan nyilatkozott, nem túlságosan reménykedve.

(Fotó: Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés