A németek elleni vereség után a magyar cséká elég pragmatikusan nyilatkozott, nem túlságosan reménykedve.

A hozzáállásunk, a futómennyiségünk rendben volt, helyzeteink is voltak, védekeztünk, ahogy tudtunk. Az ellenfél azonban a klasszisokból álló Németország volt, büszke vagyok a fiúkra, de ez ma sem volt elég. A szurkolókra ezúttal sem lehetett panasz, köszönjük nekik!

Hiába a jobb játék, Németországtól is kikapott a magyar válogatott

A magyar válogatott összeszedte magát és egészen jól játszott Németország ellen. De a hazaiak ennyivel jobbak. Még mindig nincs pontja Magyarországnak.

A magyar csapatkapitány hozzátette, hogy

volt a meccs előtt egy kisebb-nagyobb megbeszélés csak a játékosokkal, és szerinte mindenki felfogta, hogy hova is jöttek, mit is akarnak, a meccsen ki is tett a csapat magáért, de ez sajnos ma sem volt elég.

Az első német gól előtti jelenetről, amikor Gündogan és Orbán ütközött, Szobo inkább nem akart véleményt formálni, mert utána abból probléma lesz, de:

Szerintem fault volt, Gündogan láthatóan rálökött egyet Orbánra, pedig azért ő sem olyan játékos, hogy a szél elfújja, de felesleges erről beszélni.

A továbbjutással kapcsolatban láthatóan nem volt túl bizakodó, de nem mondta ki.

Én mindig pozitív vagyok, de azért két lábbal kell a földön járniuk. Nem gondolom, hogy bármennyi percig is fel fogjuk adni, kiélvezzük az utolsó mérkőzést, és ha egy bravúrt tudunk csinálni, akkor csinálunk, ha nem, akkor sajnos ennyi volt.

Szoboszlai megemlítette így két meccs után, hogy szerinte az nagy probléma volt, hogy nem reálisan gondolkoztak, túl nagy elvárásokat raktak magunk elé.

Mindig is próbáltam a csapatot lecsillapítani, hogy gyerekek, azért magyarok vagyunk, rohadt jó tizenhat meccs van mögöttünk egy vereséggel, de gondoljuk végig, hogy Svájccal, Németországgal játszunk.

A magyar válogatott vasárnap Skócia ellen fejezi be a csoportkört. Hátha az Eb-t nem.

Szoboszlai az Eb-vereség után: Nem szabad azt hinni, hogy ajándékba adják a három pontot

A Svájc elleni vereség után nyilatkozott a magyar válogatott csapatkapitánya.

(Fotó: MLSZ / X)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában