Marquez indonéziai high side-ja után még a spanyolországi hazaúton is szédelgett.

A nyolcszoros világbajnok Marc Marquez iszonyatosat bukott a MotoGP Indonéz Nagydíjának hétvégéjén, ezért a futamon nem is állhatott rajthoz.

Azt már a helyszínen megállapították, hogy a Repsol Honda versenyzője agyrázkódást és több kisebb sérülést szenvedett, majd átszállították Lombok-sziget fővárosába, ahol alaposabb kórházi kivizsgáláson – többek között CT-vizsgálaton – esett át, és ahol nem állapítottak meg súlyos sérüléseket. De ezután jött a fekete leves.

 

Spanyolországba menet a hazaúton Marquez látása ismét zavarossá vált, ezért hétfőn tett egy sürgősségi látogatást a barcelonai kórházban. Megvizsgálta a szemorvosa, Dr. Sanchez Dalmau, aki megállapította, hogy

visszatért Marquez kettős látása, amit még tavaly novemberben diagnosztizáltak nála.

Kedd reggel már a Dr. Samuel Antuña vezette madridi orvosi stábját kereste fel a spanyol motoros a Ruber Internacional Kórházban. Általános orvosi kivizsgáláson esett át, hogy kiértékeljék az indonéziai bukás által okozott összes zúzódást, valamint készítettek egy agyi MRI-t. Ez utóbbi újból megerősítette, hogy nem szenvedett más sérülést.

Marquez azt tweetelte, szerencsére a mostani sérülése nem olyan súlyos, mint a tavaly év végi volt, ám egy ideig most pihennie kell, és közben figyelnie, hogyan alakul a felépülése.

A vb harmadik futamát Argentínában rendezik április 3-án.

(Forrás: MotoGP.com, fotó: Twitter)

Ez is érdekelhet:

Hatalmas ugratással vágta haza a Teslát

A nekifutás rögtön elsőre túl jól sikerült.

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Stankovic annyira le akart lépni a Fraditól, hogy saját zsebből vásárolta ki magát

Számtalan sztár kimaradt Anglia bő Eb-keretéből

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés