Jorge Masvidal az utcán törlesztett, miután a ketrecben nem volt ellenszere Colby Covingtonra.

2022 első felének legjobban várt UFC-meccse volt a Jorge Masvidal–Colby Covington bunyó. A két váltósúlyú versenyző néhány évvel ezelőtt edzőtárs volt, együtt laktak és legjobb barátoknak tartották egymást. Később azonban megromlott a kapcsolatuk, Masvidal szerint ennek az volt az oka, hogy Covington nem fizette ki azt az edzőt, aki évek óta segítette a felkészülését és akivel Masvidal már karrierje kezdete óta együtt készült. A másik oldal szerint ez nem igaz, Covington szerint Masvidal csak kitalálta az egész sztorit. Közben Covington felvett egy pankrátorra jellemző, mindekinek beszólogatós stílust, hogy így szerezzen magának nagyobb ismertséget. Az egyik kedvenc célpontja Masvidal volt, évekig ment kettejük között a trash talk, néhány héttel ezelőtt aztán már a ketrecben dönthették el, ki a jobb MMA-s.

A birkózó múlttal rendelkező, esélyesebb Covington végül egy nem túl eseménydús meccsen egyhangú pontozással nyert.

Az már a bunyó előtt egyértelmű volt, hogy olyan ellentét van a két versenyző között, ami a meccs után sem fog megváltozni. Ezt támasztja alá kettejük legutóbbi találkozása is.

A korábbi utcai harcos Masvidal ugyanis rátámadt egy étterem előtt Covingtonra, és a hírek szerint kiütötte egy fogát.

Covington a meccset felvezető promóció alatt több alkalommal beszélt Masvidal korábbi feleségéről és gyerekeiről, Masvidal állítólag ezen nem tudott túllépni. Később, a támadás után feltöltött Twittere egy azóta már törölt videót, amelyben azt mondta, – szabadfordításban – hogy ha valaki összevissza beszél, akkor vállalnia kell a felelősséget is.

Az eset után Covington kihívta a rendőrséget, egy később megjelent videóban arról beszél, hogy nem tudja, Masvidal hogyan talált rá. Az első hírek szerint Masvidal akár börtönbe is kerülhet a támadás miatt.

Egy pozitívabb sztori:

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
Szoboszlai lenne a tökéletes választás a Napolinak, de túl drága