A 20 éves Kylian Mbappé a világbajnokságon Pelével került egy lapra, azóta is összehasonlítják a brazil legendával.

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon Mbappé lett a második a futball történetében, aki tinédzserként szerzett gólt világbajnoki döntőben – 19 évesen és 207 naposan rúgta. És meg is nyerte a vb-t.

Akkor Pelé is kalapot emelt, gratulált is neki: „Még csak két tinédzser lőtt gólt vb-döntőben. Üdv a klubban, Kylian Mbappé. Nagyszerű, hogy van már társam.”

A még mindig zsenge korú Mbappé karrierje során eddig 103-szor talált be, és már az a téma, hogy utolérheti Pelét, aki 1025 gólt szerzett.

„Még ha a játszótéren, vagy a PlayStationön lőtt góljaimat hozzáadom, akkor sem fogom elérni az ezret”

mondta a francia egy Pelével közösen tartott szponzori eseményen.

Kylian Mbappé on Twitter

Ce soir j'ai eu la chance de passer un moment unique avec la légende vivante @Pele 🇧🇷👑. Merci à @Hublot pour cette merveilleuse soirée 👊🏽😄. #MbappéxPelé

Pelé persze drukkol, de eléggé óvatosan, ismerve őt, talán nem biztos, hogy örülne, ha valaki megdöntené a Santosban elért csúcsát.

Remélem, ezerig eljut, hiszen nekem több van.” És tanácsot is adott: „Kyliannek nem kell elhagynia a PSG-t, hogy a világ legjobbja legyen. Továbbra is ugyanúgy kell játszania, ahogy eddig is – így tud a világ legjobbja lenni. Ez fontos.

Az ilyen ostoba kijelentések miatt is gondoljuk azt, hogy Pelé félti a pozícióját:

{https://player.hu/sport-3/messi-egydimenzios-es-nem-hasonlithato-pelehez-mondta-pele/}

És ezt olvastad már?
Talán túl hamar nyilatkozott a vb-döntő után Bíró Attila szövetségi kapitány