Pletykákra és összeesküvés-elméletekre kellett hagyatkoznunk, mert hivatalos indoklás nem volt Nagelmann elküldésére. Eddig.

Az persze nyilvánvaló volt, hogy nem tetszett a bajor vezetésnek, hogy a bajnokságban elfogyott az előnyük, az elmúlt tíz fordulóban csak öt meccset nyertek meg Müllerék.

Kirúgták Nagelsmannt, Tuchel lett a Bayern München edzője

Amilyen váratlanul jött, annyira gyorsan lezajlott.

A Bajnokok Ligájában viszont imponáló teljesítményt nyújtottak, ennél jobban nem lehet: nyolcból nyolc meccset nyertek meg, kettős győzelemmel ütötték ki a Mbappéval és Messivel felálló PSG-t.

Oliver Kahn vezérigazgató szerint mégis veszélyben volt a szezonjuk:

„Amikor 2021 nyarán szerződtettük Julian Nagelsmannt, meg voltunk győződve arról, hogy hosszú távon együtt fogunk vele dolgozni, ez volt mindannyiunk célja. Julian is sikeres és szép focit szeretne játszani.

Mostanra azonban arra a következtetésre jutottunk, hogy a csapatunkban lévő minőség – a tavalyi Bundesliga-bajnoki cím ellenére – egyre ritkábban kerül előtérbe. A világbajnokság után nem volt annyira sikeres és szép a játékunk. A nagy teljesítményingadozások kétségessé tették a céljainkat az idei szezonra és a jövőre vonatkozóan egyaránt. Emiatt cselekedtünk most így.”

Megszólalt a Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic is, aki sajnálkozva mesélte, hogy ez volt a legnehezebb döntése a Bayern München elnökségi tagjaként eltöltött ideje alatt.

„Juliannal az első naptól kezdve nyílt, bizalomteljes és baráti kapcsolatot ápoltam. Sajnálom, hogy elválnak útjaink, de csapatunk sportszakmai fejlődésének alapos elemzése után – különösen a január óta játszott meccsek és az előző szezon második felének tapasztalatai alapján – most úgy döntöttünk, elengedjük őt. Nagyon hálás vagyok Juliannak azért, amit a Bayernért tett, és minden jót kívánok neki.

Az új edző Thomas Tuchel lett, aki jól ismeri a Bundesligát, na meg a Bajnokok Ligáját is, hiszen a PSG-t és a Chelsea-t is döntőbe vezette, utóbbival nyert is.

Még több Nagelsmann:

Kimmich a Bayern kirúgott edzőjéről: A három legjobb szakember egyike, akivel együtt dolgoztam

Joshua Kimmich kizárólag jót mondott most már korábbi edzőjéről.

Nagelsmann síelés közben tudta meg, hogy kirúgták a Bayerntől

A Bayern München korábbi edzője szabadságon volt, amikor megtudta, hogy már nem ő a Bayern München edzője.

(Fotó: Alex Grimm/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A Liverpool, a Real Madrid és a PSG harcol a 18 éves védőért, aki 100 millióba kerül

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés