Az olimpia szervezőbizottsága úgy gondolta, a költségvetésen ott kell javítania, ahol már amúgy is ingyen dolgoznak. Abszurd akció.

Az olimpiai láng hosszú utat tesz meg, amíg rendeltetési helyére ér július 27-én: 2012. május 18-án érkezik Nagy-Britanniába Görögországból, és másnap, azaz 19-én indul útjára. A hetvennapos út alatt több mint 8000 ember fogja vinni a fáklyát, fejenként 300 métert tesznek majd meg vele. Ezek az emberek természetesen ingyen "dolgoznak" az olimpiai eszméért - most azonban úgy tűnik, hogy még nekik kell fizetniük.

A szervezőknek ugyanis leesett a tantusz, hogy a fáklya, bizony, nem ingyen készül. Nagyon is borsos ára van: egy-egy darab legyártása nagyjából 495 fontba kerül. A gondot pedig az okozza, hogy bár cirka két hét múlva indulna a nagy menet, a fejeseknek csak most sikerült kimatekoznia, hogy ez a napi átlag 110 ember fáklyaügyileg elég húzós. Meghányták-vetették hát a dolgot, és arra jutottak, hogy a fáklyát bárki hazaviheti emlékbe - 240 fontért cserébe. Ez körülbelül 85000 forint, a hülyének is megéri!

Ám itt még korántsem ér véget a zseniális számtani manőver: aki a megadott határidőre nem viszi vissza a nála maradt fáklyát, arra mindezen felül ráterhelnek 40 font büntit. A bizottság szerint ez egy roppant jutányos ár, ők nem is nagyon értik a felháborodást. Szinte látjuk, ahogy kígyóznak a sorok a regisztrációs pultoknál!

Az akciós aranyozott fáklya egyébiránt 80 centiméter magas, 800 grammot nyom, és 8000 lyuk van rajta - igazán levihetnék az árát stílusosan 80.000 forintra, vennénk is belőle egyet a szerkesztőségbe! 

És ezt olvastad már?
Szoboszlai lenne a tökéletes választás a Napolinak, de túl drága