Marc Márquez kilenc pozíciót javított a rajthelyéhez képest, de így is megszakadt a győzelmi sorozata a Malajziai Nagydíjon.

A már futamok óta világbajnok Marc Márquez zsinórban öt nagydíjat nyert, a mostani futam előtt azonban csak a 11. helyről indulhatott. Így is remek versenye volt a spanyolnak, már a rajt után több helyet előrejött, végül egészen a második pozícióig, a győzelemre azonban most nem volt esélye Vinales ellen. A Yamaha spanyolja rögtön az elején az élre állt, végig kontrollálta a futamot, szezonbeli második győzelmét szerezte.

A harmadik helyért egészen a végéig Dovizioso és Rossi küzdött, a Doktor egyszer megelőzte honfitársát, de végül nem tudott felállni a dobogóra, a negyedik helye viszont így is a legjobb az elmúlt öt futamon. Az ötödik Rins, a hatodik Morbidelli lett. A pole-ból induló Quartararónak gyenge versenye volt, az újonc végül csak hetedik helyen ért célba.

MotoGP™ 🇲🇾 on Twitter

Lights to flag victory! 🏁 @mvkoficial12 gives Yamaha their first Sepang victory since 2010! 🏆 #MalaysianGP 🇲🇾 https://t.co/HaCCh6LMjF

Márquez a második helyével 20 pontot szerzett, az összetettben már 395 pontja van, ezzel pedig megdöntötte Jorge Lorenzo 2010-es pontrekordját.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!
Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!
Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

 

És ezt olvastad már?
Sipos Adrián szerint nagy dolog, hogy a kéziválogatott ott van a világ nyolc legjobb csapata között
További cikkeink a témában