Miután az elmúlt hónapok, de lassan már évek arról szólnak, hogy kurvaanyázzák Maguire-t, most nyilvánosság elé lépett az anyukája.

Harry Maguire a világ legdrágább védőjeként érkezett az Old Traffordra, a Manchester United 80 millió fontot fizetett érte a Leicesternek. Az első szezonját végigjátszotta, csapatkapitány is lett, ám utána valami nagyon megtört.

Azóta egyre rosszabbul játszik, számtalan érthetetlen hibát vét, öngólokat szerez, és meccsek mennek el rajta. Ki is került a United kezdőcsapatából, sőt mára a negyedik-ötödik számú belső védő, el is akarták adni. Eközben a válogatottba rendre behívja a kapitány, ott egy picit stabilabban játszott, de ez is elmúlni látszik.

A Manchester United mégsem tud megszabadulni Maguire-től

Hiába egyezett meg a West Hammel a Manchester United, Harry Maguire marad Manchesterben. Egyelőre.

Természetesen megtalálták a szurkolók, és jó ideje kap már hideget-meleget, csuklik is az édesanyja. Legutóbb a skót szurkolók minden egyes passzánál gúnyosan éljeneztek, aztán jött is az öngól. Sőt a meccs után a skót szövetségi kapitány, Steve Clarke arra a kérdésre, hogy örülne-e, ha az angol védő a csapatában játszana, ezt felelte: „nem, egyáltalán nem.”

Most érezte úgy Zoe Maguire, Harry édesanyja, hogy meg kell szólalnia:

„Anyaként, látva a negatív és sértő megjegyzések szintjét, amelyek egyes rajongók, szakértők és a média részéről érkeznek, szégyenletes és teljesen elfogadhatatlan az élet bármely területén, nem beszélve arról, aki a klubért és az országért dolgozik. Ott voltam a lelátón, mint mindig, nem elfogadható, ami ott történt.

Megértem, hogy a futball világában vannak hullámvölgyek, pozitív és negatív időszakok, de amit Harry kap, az messze túlmutat a futballon. Számomra látni, hogy min megy keresztül, az nem oké. Nem szeretném, ha a jövőben más szülőknek vagy játékosoknak kellene átélniük ezt, különösen a fiatal fiúknak és lányoknak, akik manapság törnek fel a ranglétrán.

Harrynek hatalmas szíve van, és jó, hogy mentálisan erős, és képes kezelni ezt, mert mások talán nem lennének rá képesek. Senkinek sem kívánom ezt a fajta bántalmazást” – fogalmazott Instagram-történetében.

A pillanat, amikor Harry Maguire témává vált a ghánai parlamentben

Isaac Adongo emlékezetes beszédet akart, és sikerült is neki.

(Fotó: Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában